Türkiye 5 Fidanına Ağlıyor...

Türkiye 5 Fidanına Ağlıyor...
Türkiye Sur'da şehit düşen 5 fidanına ağlıyor...Diyarbakır’ın Sur İlçesinde 1′i yüzbaşı 3 asker ile 1 Özel Harekat polisinin şehit olduğu dünkü PKK saldırısında ağır yaralanan 1 Özel Harekat polisi daha şehit oldu....

Türkiye Sur'da şehit düşen 5 fidanına ağlıyor...

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde 1′i yüzbaşı 3 asker ile 1 Özel Harekat polisinin şehit olduğu dünkü PKK saldırısında ağır yaralanan 1 Özel Harekat polisi daha şehit oldu. Sur’da şehit sayısı 5′e yükseldi. Şehitlerden geriye ise yürek yakan hikayeler kaldı…

sehitler-orta-671

Sur şehitleri Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş, Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Şehit Polis Zekeriya Bilgen ve diğer şehit polis bugün toprağa verilecek.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesinin Cemal Yılmaz Mahallesinde dün Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Astsubay Özgür Erdoğan, Uzman Çavuş Osman Ateş ile Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen’in şehit olduğu PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralı olarak hastaneye kaldırılan polis memuru Mehmet Bora Tayfur de şehit oldu. Şehit sayısı 5′e yükseldi. Saldırıda şehit olan 5 güvenlik görevlisi için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

yigitcan-671

Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın ise henüz 2,5 aylık bir kız babası olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİN EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ!

33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın Mersin’deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi. Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi’nin Viranşehir Mahallesi’nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa’ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı. Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7′nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.

Keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurularak şehit olan Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen’in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Çiğa Ailesi’nin 20 yıllık komşusu Mustafa Cigoğlu, şehit yüzbaşının çok mütevazi bir insan olduğunu ifade ederek, “Her yaz izinlerde gelirdi, selamlaşırdık, görüşürdük. Çok iyi bir insandı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mükemmel bir insandı, çok cana yakın ve samimiydi. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz” diye konuştu.

Ev kadını Nadiye ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa’nın Kayseri 1′inci Komando Tugayı’nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi.

osman-ates-671

KARDEŞİ DE ASKER

Diyarbakır Sur’daki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Osman Ateş’in kardeşi Emre Ateş’in de askerde olduğu öğrenildi. Emre Ateş’in Hatay’da uzun dönem olarak vatani görevini yaptığı, şehit olan ağabeyinin cenaze töreni için yarın Tokat’a geleceği öğrenildi.

ozgur-erdogan-orta

Evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu babası olan Erdoğan, Kayseri’deki görev yerinden geçici görevle Diyarbakır’a gönderilmişti.

ŞEHİDİN HALASI: BAYRAĞINI ÇOK SEVİYORDU

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde şehit olan Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan’ın memleketi Sivas’ın Divriğe İlçesi’nde yaşayan yakınları da büyük üzüntü yaşandı. Yeğeninin şehit haberini alan 65 yaşındaki halası Zehra Kale, olayı duyunca kendini çok kötü hissettiğini belirterek, “Keşke ben gitseydim onun yerine. Daha gencecik çocuktu. Kendi gönüllü olarak orayı seçti dediler. Vatanını, milletini, bayrağını çok seviyordu. Terör yaktı bizi. Türkiye’de artık barış olsa, böyle canlar yanmasa daha iyi olur. Yalnızca bizim canımız yanmıyor. Türkiye’nin yarısının canı yandı. Olan gençlerimize, çocuklarımıza oluyor. Bu böyle yürümüyor. Artık barış olsun” dedi.

ozgur-erdogan-kizi-orta

5 yaşındaki Eylül Ada babasının asker şapkasıyla böyle fotoğraf çektirmişti.

Uzman Çavuş Özgür Erdoğan geride gözü yaşlı bir eş ile bir kız çocuğu bıraktı.

sehit-polis

Ankaralı Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur’un babaevine acılı haberi, emniyet yetkilileri getirdi.

BEŞİNCİ ŞEHİT ANKARALI

Özel Hareket Polisi Mehmet Bora Tayfur da hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ankaralı Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur’un babaevine acılı haberi, emniyet yetkilileri getirdi. Şehidin ailesi acı haber üzerine Diyarbakır’a gitti. Ağustos ayında evlendiği öğrenilen şehidin evinin bulunduğu Gazi Mahallesi Atasoy Sokak’ta taziye çadırı kuruldu. İtfaiye ekipleri tarafından eve büyük bir bayrak asıldı. Ekipler ayrıca sokakta tuzlama çalışması yaptı. Şehidin akşam saatlerinde Ankara’ya getirileceği ve yarın defnedileceği öğrenildi. Şehit için Gazi Mahallesi’nde sela okutuldu.