Türk şoförler sınır kapısında mahsur kaldı

Türk şoförler sınır kapısında mahsur kaldı
Türkmenistan'ın coronavirüs nedeniyle sınır kapılarını kapatmasıyla bin aşkın Türk şoförümüz Türkmenistan-İran arasında sınır kapılarında mahsur kaldı.

Sınırda mahsur kalan şoförlerin Türkmenistan'a girişine izin verilmiyor, Türkiye'ye dönmeleri için de gerekli evraklar düzenlenmiyor.

Lütfü Abad sınır kapısında 800, Serakhs kapısında 100, Pol kapısında ise 123 şoförümüz esaretlerinin 16. gününü yaşıyorlar.

Bu bir esaret çünkü etrafları tel örgülerle çevrilmiş, başlarına asker dikilmiş... Adeta açık cezaevine dönüştürülen park yerlerinden dışarı çıkmalarına izin verilmiyor. 

Konuyla ilgili TBMM'de konuşan ve Bakanlara seslenen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur:

"Türkmenistan'ın girişlerine izin vermediği, Türkiye'nin geri dönmelerini sağlayamadığı -çoğu Hataylı- bin şoförümüz Lütfabad Sınır Kapısı'nda on beş gündür corona virüs esareti yaşıyor. Şoförlerimizin bulunduğu parkın etrafı tel örgülerle çevrilmiş ve çarşıya inmelerine dahi izin verilmiyor. Yiyecekleri, içecekleri azalmış, hijyen yok, maske yok, corona virüs salgını yanı başlarına kadar gelmiş ama korunma tedbirleri yok, hâlleri içler acısı.

Geçen hafta da yetkilileri göreve davet etmiştim, bir kez daha yineliyorum: Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı derhâl gerekeni yapmalıdır. Eğer, şoförlerimizin Türkmenistan'a giriş yapmaları sağlanamıyorsa sağlıklı bir şekilde yuvalarına geri dönmeleri, ailelerine kavuşmaları konusunda gereken adımlar derhâl atılmalıdır" dedi.

Etiketler :