Türk Kahvesinden Türk'ü Çıkardılar: İsrailli Kahve Devinden Boykot Hamlesi!

Türk Kahvesinden Türk'ü Çıkardılar: İsrailli Kahve Devinden Boykot Hamlesi!
Türkiye'de İsrail ürünlerinin boykot edilmesine İsrailli markadan tepki geldi. İsrailli kahve markası Strauss, gelen tepkiler sonrası “Türk Kahvesi” adıyla sattığı üründen ‘Türk’ ifadesini kaldırdı. Gelen tepkinin de büyük tepkiler çekeceği belli.

İsrailli kahve markası Strauss, “Türk Kahvesi” adıyla sattığı üründen ‘Türk’ ifadesini kaldırdı.

İsrail pazarında Türk Kahvesi dendiğinde ilk akla gelen marka olan Elite Türk Kahvesi adını değiştirdi. Bu kahvenin üzerinde artık İsrail Bayrağı eşliğinde "Başka ülkemiz yok" yazısı yer alıyor. Strauss markası, Türk kahvesi paketlerinin üzerine İsrail bayrağı ve "Zafer Nesli", "Birlikte Daha Güçlü" ve "Am Yisrael Chai" ("İsrail Halkı Yaşıyor") gibi sloganlar ekledi.

Yeni Ambalaj:

israilkahve1-9yvb.webp

İsrailli kahve üreticisi Strauss'un CEO'su, "Türkiye'den gelen boykot çağrıları nedeniyle kahvenin ismini 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmemizi isteyen paylaşımlar oldu" dedi.

Avi Laufer, ambalaj değişikliği ile 'Gazze'de savaşan İsrailli askerlere moral vermeyi hedeflediklerini' söyledi. Laufer, şöyle devam etti: "Savaşın başlamasından bu yana kahveye talep çok yüksek. Türkiye'den gelen boykot çağrıları nedeniyle kahvenin ismini 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmemizi isteyen paylaşımlar oldu. Bizim Türk kahvemizle Türkiye arasında hiçbir bağ yok. Bu kahve Türkiye'den gelmiyor. Bu kahve çekirdekleri Brezilya, Vietnam ve Etiyopya'da üretiliyor. Kahvenin öğütüm tarzı Türkiye ve Yunanistan'dakiyle aynı.

Etiketler :