Turan Çömez: 2 saatlik çalışmamla 1 aylık elektrik ve doğalgaz faturamı ödeyebiliyorum

AKP eski milletvekili Dr. Turan Çömez Halk TV'ye bağlanarak Erdoğan'ın 'Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil" söylemine tepki verdi. Çömez, "5 odalı bir evde oturuyorum. Geçen ay elektrik ve doğalgaz birlikte gelen fatura 156 pound. Benim saatlik ücretim 85 pound. Yani ben iki saat çalışarak bu kocaman evin bir aylık elektriğini ve doğalgazını ödeyebiliyorum" dedi.

Koronavirüs testi negatif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Elektrik zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Muhalefetin anlattığı, yaygara kopardığı gibi durum söz konusu değil. Biz şu anda vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık, uyguladık" dedi.

"Muhalefetin spekülatif, elektrik ve doğalgaz konusundaki gayretlerini de boşa çıkarmak gerekiyor" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "Muhalefetin yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil. Batıda şu anda elektrik fiyatları doğalgaz fiyatları nerelerde bizde ise biz vatandaşımızı rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü indirimi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz."

Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru ve danışmanı Op. Turhan Çömez, Erdoğan'ın Avrupa bizi kıskanıyor sözlerini hatırlatarak Londra'daki evine gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını açıkladı.

"Sayın Erdoğan yaygara kopartmayın deyince ben Londra'dan bir yaygara kopartmak istedim, Türkiye'nin dikkatini çekmek istedim" diyen Çömez sözlerini şöyle sürdürdü,
"Ben evimin fotoğraflarını koydum, geçen ayki faturamı koydum ve maaşımı açıkladım. 5 odalı bir evde oturuyorum. Geçen ay kışın en sert olduğu dönemde bana elektrik ve doğalgaz birlikte gelen fatura 156 pound. Benim saatlik ücretim 85 pound. Yani ben iki saat çalışarak bu kocaman evin bir aylık elektriğini ve doğalgazını ödeyebiliyorum. Bu şartlar altında kıskanmamı bekliyorsanız boşuna beklemeyin çünkü bu şartlar altında hiç kimse kıskanmaz. Kimsenin burada doğalgaz faturası elektrik faturası gibi bir derdi yok, olamaz da. Ne kesinti var ne de insanların böyle bir ödeme problemi var."