Tuncer Bakırhan: Kızılcahamam'da Çıka Çıka Gasp Çıktı

Tuncer Bakırhan: Kızılcahamam'da Çıka Çıka Gasp Çıktı
DEM Parti grup toplantısında açıklama yapan Eş Genel Başkan Tumver Bakırhan Hakkari'ye atanan kayyım hakkında "Biz biliyoruz ki kayyım kararı Kızılcahamam'da alındı. Üç gün toplandılar tartıştılar çıka çıka kayyım darbesi çıktı, gasp çıktı" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkan'ı Tuncer Bakırhan partisinin grup toplantısında önemli gündemlere değindi. Bakırhan Hakkarin Belediyesine kayyım atanması kararının AKP'nin Kızılcahamam'da yaptığı toplantıdan çıktığını belirtti.

Bakırhan, "Biz biliyoruz ki kayyım kararı Kızılcahamam'da alındı. Kızılcahamam'da üç günlük kampı topladığında ne demişti AKP Genel Merkezi yeni anayasayı, normalleşmeyi tartışacaklarmış. Üç gün toplandılar tartıştılar çıka çıka kayyım darbesi çıktı, gasp çıktı" dedi.

Erdoğan'ın "kırmızı çizgilerimizden taviz vermeyeceğiz herkesi kucaklayacağız" dediğini hatırlatan Bakırhan, "Alın normalleşmenizi de yeni anayasanızı da başınıza çalın" ifadesini kullandı.

"HAKKARİ BELEDİYEMİZ ALÇAKÇA GASP EDİLDİ"

Hakkari'yi alana kadar ayrılmayacaklarını vurgulayan Bakırhan, "Dün yine Türkiye'nin değişmeyen gerçeği olan bir darbeyle uyandık. Hakkari Belediyemiz alçakça gasp edildi. Geçmişte de en hukuk dışı işlerin yürütüldüğü bir kentti. Neredeyse Soylu'nun düzenli ziyaret ettiği, birçok kirli işin yapıldığı merkezlerden biri haline gelmişti. Kirli sermayeyle, itirafçılarla, devletin bütün kurumlarıyla, AKP-MHP iktidarıyla, JİTEM ittifakıyla orada yarıştık

Van'da olduğu gibi Türkiye'nin ezilenleriyle Hakkari halkının iradesini savunmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimleri alana kadar Hakkari'den ayrılmayacağız. Bu düşman hukukuna 'yeter' diyoruz." diye konuştu.

"KAYYIM KARARI KIZILCAHAMAM'DA ALINDI"

AKP'nin Kızılcahamam kampına da değinen Bakırhan şu açıklamaları yaptı:

"Biz biliyoruz ki kayyım kararı Kızılcahamam'da alındı. Kızılcahamam'da üç günlük kampı topladığında ne demişti AKP Genel Merkezi; yeni anayasayı, normalleşmeyi tartışacaklarmış. Üç gün toplandılar, tartıştılar, çıka çıka kayyım darbesi çıktı, gasp çıktı. Normalleşme dedikleri Kobani kumpas davasında yüzlerce yıl ceza verilmesidir. Normalleşme dedikleri 28 Şubat darbecilerinin serbest bırakılmasıdır. Seferberlik yönetmeliğinin değiştirilmesidir., etki ajanlığı yasasının çıkarılmasıdır. Normalleşme dedikleri Hakkari'de atanan kayyım darbesidir. AKP-MHP ittifakının çimentosu Kürt düşmanlığıdır. Siz Kürt düşmanısınız dediğimizde de hopluyor, zıplıyorlar.

Saray ve MHP el ele vermiş Kürt halkının gerçekliğini inkar ediyor. Bu mesele artık bir ulusal onur meselesidir. Biraz vicdanı olan, onur sahibi olan, ben Kürt'üm diyen her AKP'liyi bu haksızlığa karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz... Bugünlerde susan, bu zulmü izleyenleri de halkımızın unutmayacağını belirtmek istiyorum."

Kaynak:ANKA