Tüm yurttan kar raporu... Nerede, ne oluyor?

Tüm yurttan kar raporu... Nerede, ne oluyor?
Uyarılar yapılan kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Pek çok yerleşim yerine kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan İzlanda kaynaklı soğuk ve kar yağışı, hafta sonundan itibaren yerini, kıyı kesimlerde yağmur, iç ve doğu kesimlerde kar ve karla karışık yağmura bırakacak. Ancak yurdun pek çok bölgesinde kar nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor.

İstanbul'da karın etkileri sürüyor

İstanbul'da ara sokaklar, kaldırımlar, üst geçitler ve caddelerde hala temizlenmeyen kar birikintileri ve oluşan buzlanmalar hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentte 24 Ocak Pazartesi günü öğleden sonra etkisini artıran ve bazı bölgelerde aralıklarla süren karın meydana getirdiği olumsuz etkiler devam ediyor. Bazı bölgelerde kar yağışının etkilerinin silinmesi için belediye ekiplerince çalışma yürütülürken, bazı noktalarda ise temizlenmeyen kar ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar zorluk yaşıyor.

Avrupa yakasında ana arterler açıkken, bazı bölgelerde cadde, ara sokak ve kaldırımlarda biriken kar ve oluşan buzlanma nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sarıyer ilçesinde bazı ara sokaklarda buzlanma meydana geldi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinin önündeki buzları kürekle kırarak temizledi. İlçenin ana caddelerindeki buzların ise eridiği görüldü.

Kentte trafik durumu

Anadolu yakasının birçok bölgesinde ana yollar kardan temizlenirken, D-100 kara yolunda Kartal ve Maltepe yönlerine doğru trafiğin açık olduğu gözlendi.

Bostancı ve Göztepe bölgelerinde yoğun olarak kullanılan üst geçitlerin temizlendiği, herhangi bir buzlanma olmadığı, vatandaşların rahatça yürüdüğü görüldü. Uzunçayır ve Altunizade metrobüs durağına giden yollar da belediye ekipleri tarafından temizlendi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Bostancı'da gerçekleştirilen altyapı çalışmaları nedeniyle D-100 kara yolu Maltepe bölgesinde de yoğunluk yaşandı.

'Orta ve Doğu Karadeniz'de soğuk hava ve kar etkisini sürdürüyor'

Rize merkez ve ilçelerinde bir haftadır aralıklarla etkili olan kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kardan dolayı merkezde 30, Ardeşen'de 7, Çamlıhemşin'de 6, Derepazarı'nda 8, Fındıklı'da 2, Güneysu'da 8, İkizdere'de 29, İyidere'de 7 ve Kalkandere'de 20 olmak üzere 117 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi, 140 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin Belediyesi ekipleri de mahalle yollarında temizleme çalışması yürütüyor.

Karayolları ekipleri, İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı Tüneli bölgesinde ve Ayder Turizm Merkezinde ulaşımın aksamaması için yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Giresun

Giresun'un köyleri ve iç bölgelerinde kar yağışı etkili oluyor.

Valilikten alınan bilgiye göre, merkezde 25, Alucra'da 33, Bulancak'ta 48, Çamoluk'ta 21, Çanakçı'da 15, Dereli'de 34, Doğankent'te 4, Espiye'de 23, Görele'de 43, Güce'de 13, Keşap'ta 26, Piraziz'de 8, Şebinkarahisar'da 36, Tirebolu'da 34 ve Yağlıdere'de 21 olmak üzere 384 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, 300 personel ve 116 araçla kırsalda kapalı 626 mahallenin yolunu ulaşıma açtı.

Ekipler, 82 mahallede ise yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trabzon-Gümüşhane kara yolunda kar yağışı ve buzlanma olduğunu belirterek, sürücülere uyarılarda bulundu.

Gümüşhane

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, merkezde 14, Kürtün'de 29, Şiran'da 21 Torul'da 25 olmak üzere 89 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi, 89 personel ve 31 iş makinesiyle kapalı köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Artvin

Şavşat'ta 18, Borçka'da 6 olmak üzere toplam 24 köyle ulaşım sağlanamayan ilde, söz konusu köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri aralıksız çalışıyor.

Kentte sabah saatlerinden itibaren yeniden başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor.

Trafikte sorun yaşanmaması için Karayolları ekipleri, Artvin-Erzurum, Artvin-Ardahan, Artvin-Hopa kara yolu gibi ana güzergahlarda kar temizleme çalışması başlattı.

Ordu

Ordu'da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı 533 personel, 464 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütüyor.

Kar sebebiyle kapanan 251 mahalle ve grup yolunun tamamını ulaşıma açan ekipler, muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Ordu'da ekipler, 52 kişinin hastanelere ulaşmasını sağladığı, cenaze olan 18 yerde de ulaşım sorunu yaşanmaması için çalışma yaptı.

İç Anadolu'da kar yağışı etkili oldu

Kayseri, Yozgat, Sivas, Niğde ve Kırşehir'de yoğun kış şartları yaşanıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde etkili olan kar yağışı sonrası ana arterlerde yol açma ve temizlik çalışması yaptı, soğuktan donan süs havuzundaki buz parçalarını kırdı.

Ekipler ayrıca tarihi Kayseri Kalesi yanındaki güvercinlikteki kuşlara yem verdi.

Yozgat

Yozgat'ta etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri kar temizlik çalışması yaptı.

Cadde ve sokaklardaki kar kütleleri iş makineleriyle kamyona yüklenip şehir dışına taşındı.

İl Özel İdare ekipleri ise gece 02.00 itibariyle kapalı tüm köy yollarını ulaşıma açtı.

Sivas

Sivas'ta belediye ekipleri, yoğun kar yağışının ardından şehir merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda iş makinesi yardımıyla kar temizleme çalışması yapıyor.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de karla mücadele ekiplerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karın bereket olduğunu vurgulayan Bilgin, "50 iş makinesi ve 300 personelimizle başta ana arterler olmak üzere hemşehrilerimizin daha rahat ulaşım sağlaması amacıyla mesai harcıyoruz. Vatandaşlarımızın tüm ekiplerimizle sahada olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Eşit hizmet anlayışıyla 65 mahallemizin temizlenmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Niğde

Niğde'de etkili olan kar nedeniyle kent beyaza büründü. Belediye ekipleri, ana arterler, sokaklar ve kaldırımlarda biriken karları temizledi.

Öte yandan Niğde-Çiftlik, Çiftlik-Altunhisar yolları yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açtı.

Kırşehir

Kırşehir'de kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla devam etti.

Sıcaklığın sıfırın altında 4 derece ölçüldüğü kentte, Kırşehir Belediyesi, Karayolları 61. Şube Şefliği ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması ile tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

Kırşehir'de ayrıca, farklı kurumlara bağlı ekipler, karla kaplı kırsal alanda yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

'Elazığ, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta 870 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor'

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Elazığ, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta 870 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkisiyle merkezde 132, ilçelerden Baskil'de 60, Ağın'da 16, Alacakaya'da 10, Arıcak'ta 10, Maden'de 22, Karakoçan'da 88, Keban'da 30, Kovancılar'da 76, Palu'da 37, Sivrice'de 50 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Bingöl

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkeze bağlı 76, ilçelerden Adaklı'da 32, Genç'te 59, Karlıova'da 38, Kiğı'da 25, Solhan'da 23, Yayladere'de 20 ve Yedisu'da 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken, kent merkezinde ise yaklaşık 120 belediye personeli kaldırımlarda biriken karları temizledi.

Kar nedeniyle yolda kalan araç sürücülerine de İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yardım etti.

Siirt

Siirt'te kar ve tipi nedeniyle 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

İlçelerden Pervari'de 36 köy ve 10 mezra, Şirvan'da ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak

Şırnak'ta kar yağışından dolayı 8 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Kentte dün akşamdan bu yana merkez ile Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

Merkezde 1 mezra ile Beytüşşebap ilçesinde 2 köy ve 5 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı bölgede, kapanan yolların açılması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Kent merkezinde ise belediye ekipleri ana arterleri açık tutmak için temizleme çalışmalarını sürdürüyor.