TTB: DSÖ Türkiye'deki sağlıkçılara çok sayıda ekipman gönderdi

TTB: DSÖ Türkiye'deki sağlıkçılara çok sayıda ekipman gönderdi
TTB Covid-19 İzleme Kurulu, yayımladığı 4'üncü ay değerlendirme raporunda önemli tespitlere yer verdi. Birliğin hazırladığı raporda DSÖ'nün 1,7 milyon dolarlık fonla Türkiye'ye çok sayıda sağlık ekipmanı gönderdiği ifade edildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Covid-19 İzleme Kurulu 4’üncü ay değerlendirme raporunu yayımladı.

Raporda, DSÖ’nün Alman hükûmetinden sağladığı 1,7 milyon dolarlık fonla Türkiye’de sağlıkçılara çok sayıda maske, gözlük ve diğer sağlık ekipmanları gönderdiğine dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığının şeffaflığını da sorgulayan raporda, 2 ayı aşkın süredir tüm ısrarlara rağmen koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının açıklanmadığı ifade edildi.

Umut veren gelişme

TTB, temmuzdan itibaren, ilk vakadan 112 gün sonra bazı epidyemiyolojik verilerin Sağlık Bakanlığınca paylaşılmaya başlamasını umut verici gelişme olarak değerlendirdi. TTB, turizm faaliyetlerini teşvik gerekçesiyle başladığını düşündüklerini belirttikleri çabanın sık aralıklar ve artan veri setleriyle süreklilik taşıması gerektiğini belirtti.

Salgınla mücadele bireysel tedbirlere indirgendi

Salgın yönetiminin bireylerin sorumluluğunu aşan, toplum yararını koruyan bir kamusal irade ve duyarlılık gerektirdiğini belirten raporda, “Herkes kendi OHAL’ini oluştursun” ile başlayan sürecin, Sağlık Bakanı’nın sık sık dile getirdiği üzere neredeyse sadece bireysel tedbirlere indirildiğine dikkat çekildi.

"Kayıhan Pala'ya açılan soruşturma kötü bir şaka olsa gerek"

Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında başlatılan soruşturmaya da tepki gösteren TTB, “Dünyada pandemi ilan edilmişken ‘tek bir vaka salgın olarak görülmemeli’ cümlesinin halkı yanlış bilgilendirme kapsamına girmemesi, pandemi yönetimi ilkeleri çerçevesinde ihtiyatlılığın paniğe yönlendiricilik olduğu kötü bir şaka olsa gerek” ifadelerini kullandı.

Etiketler :