TSK'ya Yönelik Sözleri Tepki Almıştı... Savunma Bakanlığından ve CHP'den Sert Çıkış!

TSK'ya Yönelik Sözleri Tepki Almıştı... Savunma Bakanlığından ve CHP'den Sert Çıkış!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabından ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik iftiralarla ilgili açıklama’ başlığıyla bir açıklama yayınladı.

CHP’den Sezgin Tanrıkulu açıklaması: İfadeler kabul edilemez

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programındaki sözleri nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından soruşturma başlatıldı.

CHP: İFADELERİ KABUL EDİLEMEZ

Konuyla ilgili bir açıklama da CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi. Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” ifadelerini kullandı.

MSB SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada da “Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler” denilmişti.

MSB: İftiraları atanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içinde

“KAHRAMAN ORDUMUZA İFTİRA ATMAYA ÇALIŞMAKTADIRLAR”

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* “Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakârlıkla mücadele etmektedir.

* Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir.

* Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar.

* Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler.

* Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Tanrıkulu hakkında dün TV100'de canlı yayına bağlanarak yaptığı yorumlardan dolayı Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde düzenlenen "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açıldı.