Trafik Sigortasında Yeni Dönem! Zam Hesapları Şimdi Farklı! Araç Sahipleri için Önemli Uyarı! Şartlar Değişiyor

Trafik sigortası fiyatları, SDDK'nın yetkisiyle artık hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek. Mayıs ayı itibarıyla yapılan zam oranı üst sınırı yüzde 3 olarak belirlendi.

SDDK, oranları 2 katına kadar artırma yetkisine sahip İnternethaber'de yer alan habere göre, Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK), bu oranları artırma yetkisine sahip. Ocak ve Şubat aylarında yüzde 10 artış yaşandı. Ancak Mart ve Nisan'daki artış yüzde 5 olarak kaldı. Mayıs ayı itibarıyla yeni bir aşamaya geçilecek ve fiyatlar artık hasar maliyeti endeksi üzerinden belirlenecek.

thumbs-b-c-3640d4cfd8880548454f09d8f75edc36-3.jpg

Yeni uygulamayla Mayıs ayı için zam oranı üst sınırı yüzde 3 olacak. Maliyet endeksi özellikle asgari ücret artışını etkiliyor. Kazaların hasar ödemeleri ise mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor. Eğer Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmazsa, trafik sigortası fiyat artışlarının sınırlı kalabileceği ifade ediliyor.

TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİNE ZAM ÜST SINIRI BELİRLENDİ

Mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınmıştı. Yeni uygulamayla birlikte zam üst sınırı da belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-10-19-100649-2.png

Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SDDK) bu oranları 2 katına kadar artırma yetkisi bulunuyor. Ocak ve Şubat aylarında yüzde 10 artış yaşandı. Mart ve Nisan'daki artış ise yüzde 5 oldu. Mayıs itibarıyla hesaplama yöntemi değişecek ve fiyatlar hasar maliyeti endeksi üzerinden belirlenecek.

NTV'de yer alan habere göre, yeni uygulamayla Mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde 3 olarak belirlendi.

traffic-2.jpg

Maliyet endeksi özellikle asgari ücret artışını etkiliyor. Kazaların hasar ödemeleri mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor.

Etiketler :