Trabzon'daki Kuveytli Turiste Yumruk Arap Medyasında Viral Oldu

Trabzon kent merkezinde iki Kuveytli turist kavgaya tutuştu. Polis onları ayırmaya çalışıyordu. İşte ne olduysa o an oldu. Bir kişi Kuveytlilerin polise kavga ettiğini zannederek Kuveytli turiste yumruklar savurmaya aşladı. Saldırı görüntüleri ve sonrasında sosyal medyadaki ırkçı yorumlar Arap medyasında viral oldu. Arap sosyal medya ağları 'Türkiye'ye gitmeme' çağrıları ile doldu

Yaz aylarında günde 4500 Arap turistin geldiği, Temmuz 2023’de 268 bin turist ağırlayan Trabzon kent merkezinde iki Kuveytli turistin kavgasına polis müdahale ederken, turistlerin polise mukavemet ettiğini zanneden bir kişi Kuveytli turiste yumruk atarak darp etti. Saldırının görüntüleri ve sonrasında sosyal medyadaki ırkçı yorumlar Arap medyasının gündemine oturdu. Arap sosyal medya ağlarında Türkiye’ye gitmeme, Trabzon’dan ayrılma çağrıları yapılıyor. Olay sonrasında Trabzon Valiliği ile Trabzon Emniyeti'nden bir heyet saldırıya uğrayan Kuveyt vatandaşını ziyaret etti. Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği: "Bu acı olay, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilere gölge düşürmeyecek, aksine aralarındaki dayanışmayı güçlendirecektir."

Dün akşam saatlerinde Trabzon kent merkezinde yaşanan olayda, iki Arap turist arasında başlayan sözlü bir tartışmaya polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Olayı gören bir Trabzonlu vatandaşın turistlerin polise mukavemet gösterdiğini düşünerek tartışmaya müdahil olduğu belirtildi.

Olay, çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansırken, turiste yumruk atarak yere düşüren kişi olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

trabz.jpeg

Valilikten yapılan açıklamada olay şöyle anlatıldı:

“İki turist arasındaki sözlü tartışmayı yatıştırmaya çalışan çevredeki görevli polislerin müdahalesini, ‘turistlerin polise mukavemet ettiği’ şeklinde yorumlayan bir Türk vatandaşı olaya karışarak aniden Kuveyt vatandaşı olan turiste yumrukla vurarak yere düşürmüştür”

Saldırgan gözaltına alındı. Turistin hastanedeki tedavisinin ise devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırının görüntüleri ise Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya tarafından paylaşıldı.

Arap sosyal medya platformlarında saldırıya destek veren Türkçe mesajlar haber oldu.

Haberlerin yorumlarında Türkiye’ye gitmeme ve Trabzon’dan ayrılma çağrıları yer alıyor.

Trabzon ekonomisinin son yıllardaki dinamosu Arap turistler oldu.

trabz1.jpeg

2023’ün ilk yedi ayında 740 bin turist Trabzon’u ziyaret etti. Sadece 2023 yılı temmuz ayında bu sayı 268 bin 427 kişi oldu. Yaz aylarında Arap ülkelerinden Trabzon’a günde 4500 turist geliyor.

Valilik ve Emniyet’ten ziyaret

Filistinli yazar Muin Naim, Emniyet ve Valilik’ten bir heyetin saldırıya uğrayan Kuveyt vatandaşını ziyaret ettiğini ve saldırganın gereken cezayı alacağını söylediklerini duyurdu.

Ziyaretten fotoğraf paylaşıldı.

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği: “Bu olay iki ülke arasındaki dayanışmayı güçlendirecek”

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trabzon’da saldırıya uğrayan Kuveyt vatandaşı kardeşimize acil şifalar diliyoruz. Büyükelçi Tuba Nur Sönmez yaralı vatandaşa telefon ederek sağlık durumuyla ilgili güvence verdi. Bugün saat 03.00 sıralarında hastaneden çıktı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İlgili yetkililer en kısa sürede saldırganı yakalayarak adliyeye sevk etti. Bu acı olay, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilere gölge düşürmeyecek, aksine aralarındaki dayanışmayı güçlendirecektir.”

Etiketler :