Trabzon Seferleri İptal! THY'den Açıklama Geldi

Trabzon Seferleri İptal! THY'den Açıklama Geldi
THY ile AnadoluJet'in Trabzon'a 15 Aralık Cuma günü yapacağı bazı seferler pistteki çalışma nedeniyle karşılıklı iptal edildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Osman Bektaş, "Güvenli uçuş için Trabzon'Un pist deformasyonu uydudan izlenerek önlemler alınmalı" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) ile AnadoluJet'in Trabzon'a yapacağı bazı seferler, 15 Aralık Cuma Trabzon Havalimanı'nda yapılacak pist çalışmasından dolayı iptal edildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Trabzon Havalimanı 15 Aralık'ta pistteki çalışma nedeniyle 10.00 ila 16.00 saatleri arasında hava trafiğine kapatılacak. Bu saatler arasında yapılması planlanan THY'nin 4 ve AnadoluJet'in 8 seferi karşılıklı iptal edildi.

thy-aa-1567066.jpg

PROFESÖRDEN UYARI: ÖNLEM ALINMALI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Osman Bektaş, X (Twitter) hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Trabzon Havalimanı'ndaki güvenli uçuşları tehdit eden sorunları sık sık dile getiren Prof. Dr. Bektaş, şöyle dedi:

9-turkiye-trabzon-521.jpg

"Cuma günü 10-16 saatleri arasında yine uçuşlara kapatılacak. Sorun, temel killi zeminin düzensiz oturması ve pistin kırılmasıdır. Güvenli uçuş için Roma pistinde olduğu gibi Trabzon'nun pist deformasyonu uydudan milimetre cinsinden izlenerek önlemler alınmalı."

frmyc599susb4q2hh7aj-a.webp

Etiketler :