TPAO'ya Çıkan Petrol Arama İzni Marmara'nın Sonunu Getirebilir!

TPAO'ya Çıkan Petrol Arama İzni Marmara'nın Sonunu Getirebilir!
TPAO, Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. Ancak bu izin Marmara Denizi için bir facia olabilir. Çünkü, olası bir sızıntı denizin ve canlıların sonunu getirebilir. Konuya ilişkin açıklama ÇMO İstanbul Şubesi tarafından yapıldı.

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Marmara Denizi açıklarında bulunan toplamda 95 bin hektarlık üç farklı alanda petrol arama ruhsatı verilmesine tepki gösterdi.

"OLASI BİR SIZINTI YAŞAMIN SONU OLUR"

Marmara’nın kirlilik tehdidi altında olduğu belirtilen açıklamada, "Üzerindeki kirlilik baskısı nedeniyle oksijen miktarı giderek azalan ve ortalama sıcaklığı olması gerekenden 3°C yüksek olan Marmara, son yıllarda yoğun plankton artışı ve müsilaj sorunlarıyla can çekişiyorken petrol arama ve sondaj çalışmaları denizel biyolojik çeşitliliğe ve deniz ekosistemine ciddi zararlar verecektir. Olası bir petrol sızıntısı ise kapalı bir deniz olan ve Marmara Denizi’nde yaşamın sonu demektir" ifadeleri yer aldı.