TİP'ten turizm işçileri hakkındaki düzenlemeye sert tepki

TİP'ten turizm işçileri hakkındaki düzenlemeye sert tepki
TİP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla turizm işçilerinin haftalık izinlerini 10 gün çalıştıktan sonra kullanabilmesini öngören düzenlemenin yürürlüğe girmesine tepki gösterdi.

TBMM'de geçtiğimiz günlerde kabul edilen turizm işletmesi belgesi verilen tesislerde çalışan işçilerin, haftalık izinlerini 10 gün çalıştıktan sonra kullanabileceklerine dair düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Yasaya tepki gösteren TİP'ten yapılan açıklamada, "Bugün turizmde, yarın inşaatta ve diğer tüm sektörlerde işçileri ölene kadar çalıştırmanın yolunu açan bu yasa insanca yaşama aykırıdır" denildi.

"BU YASA İNSANCA YAŞAMA AYKIRIDIR"

TİP'in turizm çalışanları hakkındaki düzenlememin diğer sektörde de uygulanmasının önünü açacağından bahsedilen açıklamasında şunlara yer verildi:

"Saray Rejimi, dayattığı kölelik yasasıyla turizm emekçilerinin hafta tatilini elinden alarak 1 günlük tatil için 6 gün yerine 10 gün çalışmayı zorunlu hale getiriyor. Bugün turizmde, yarın inşaatta ve diğer tüm sektörlerde işçileri ölene kadar çalıştırmanın yolunu açan bu yasa insanca yaşama aykırıdır. Kapitalizmin refahı için canımızı feda etmeyeceğiz"

tip.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi