THY'nin Yeni Markası İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

THY'nin Yeni Markası İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi
Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni markası AJet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Hava Yollarının (THY) markası AnadoluJet, THY'nin iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi adı altında 104 uçakla operasyonlarına başlıyor. AJet, dün saat 22.00'da VF2025 sefer sayılı Airbus A321 Neo tipi uçakla düzenlenen özel bir uçuşla Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan havalanarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Uçuşun ardından kurdele kesildi. AJet'in tanıtım uçuşu öncesi Ankara'da bir otelde iftar programı düzenlendi.

istanbul-thynin-yeni-markasi-ajet-ilk-32998.jpg

Programda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat "Anadolujet'te Ankara'yı yurdun çeşitli yerlerine bağlıyordu. Peki şimdi ne değişiyor ? Ajet'imiz 2024 yılında 104 uçakla ve 24 milyon yolcuyla bütçeleyerek başlıyor. 1.8 milyar dolar gelirimiz olacak. 2028 yılında ise uçak sayısını 200'e çıkarmaya çalışacağız" dedi.

"31 MART'TA OPERASYONLARINA BAŞLAYACAK"

"AnadoluJet'in olan izinlerin çoğunu aldık. 30 Mart'ı 31'e bağlayan gece artık tamamen Ajet operasyonu olarak şirketimiz operasyonlarına başlayacak şuan da 7'nci uçağımızda kendi mülkiyetine geçiyor. Yeni nesil gelen kiraladığımız uçakların hepsi Ajet boyalı olarak gelecek."

Kaynak:DHA