THY’nin uçağında panik! Havada yıldırım çarptı

THY’nin uçağında panik! Havada yıldırım çarptı
THY'nin İstanbulAntalya seferini yapan uçağına yıldırım çarpması

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Antalya seferini yapan uçağına, kalkışından kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti.

THY'nin TK-2408 sefer sayılı ve TC-JHK kuyruk tescilli uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan saat 09.25'te havalanarak Antalya'ya doğru yola çıktı. Ancak uçağa kalkıştan sonra yıldırım isabet ederken, uçağın pilotu, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek uçağın geri döneceğini bildirdi.

Uçak, saat 10.16'da İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir acil bir iniş gerçekleştirdi. İnişin ardından uçak, teknik ekip tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutuldu.

Olay sırasında uçakta bulunan yolcular, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Bir yolcu, "Uçak kalktıktan sonra bir anda bir gürültü duyduk. Uçak sarsıldı ve bir süre sonra pilot, geri döneceğini söyledi. Çok korktuk ama pilotun sakinliği sayesinde kazayı atlattık" dedi.

THY'den yapılan açıklamada ise, "TK-2408 sefer sayılı İstanbul-Antalya uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra yıldırım isabet etmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı'na acil iniş yapmıştır. Uçaktaki yolcu ve mürettebat herhangi bir sağlık problemi yaşamamıştır. Uçakta maddi hasar meydana gelmiştir" ifadeleri kullanıldı.