THY'den AKP'ye yakın tarikatlara binlerce bedava bilet

THY'den AKP'ye yakın tarikatlara binlerce bedava bilet
THY'nin iktidara yakın dernek ve tarikatlara yıllardır binlerce bedava bilet ve özel ayrıcalıklar sağladığı ifşa oldu.

TÜGVA, Okçular Vakfı ve İsmailağa Derneği gibi kuruluşlar yıllardır THY'den binlerce bedava bilet, indirimli yolculuk ve ücretsiz tonlarca bagaj taşıma gibi avantajlar elde etti.

Hisselerinin yüzde 49’u Türkiye Varlık Fonu’nda olan Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan fiyat indirimi ve ek bagaj gibi ayrıcalıkların sadece AKP'nin Almanya kolu olan Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) üyeleri ile iktidarı destekleyen gurbetçilere yönelik olmadığı, iktidarla iltisaklı birçok oluşuma da uzun süredir benzer ayrıcalıklar tanındığı ortaya çıktı.

THY'nin tarikatlara, iktidara yakın derneklere ve eşe dosta yıllardır yaptığı hibelerin boyutu gündeme getiren Evrensel gazetesinden Bülent Falakaoğlu, İsmailağa Tarikatına bağlı İsmailağa Derneği’ne sadece 2018-2021 yılları arasında sağlanan avantajların değerinin 524 bin dolar olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu vakıflara ve diğer iktidara yakın derneklere yapılan kıyakların yüz binlerce doları bulduğu belirtildi.

AVANTANIN DEĞERİ 524 BİN DOLAR!

İsmailağa Cemaatinin derneği olan İsmailağa Derneği'ne 2021 yılında yapılanlar.

"132 adet yurt dışı ekonomi sınıfı,

244 adet yurt içi ekonomi sınıfı,

11 adet hac ve umrede kullanmak üzere ekonomi sınıfı,

Toplam 180.000 dolar tutarında bilet hibe verilmiş.

THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı tarafından imzalanan evrakta yer alan bilgilere göre THY geçmişte de derneğe hibe yapmış.

2018 yılında 74.000 dolar,

2019 senesinde 110.000 dolar,

Ve 2020 yılı içerisinde 160.000 dolar."

267405.jpg

'ŞIH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURUR'

İktidarla iltisaklı olan hemen her kurumun adeta sıraya girdiğini belirten Fakaloğlu, bilgilere erişimin kısıtlandığını şu sözleriyle anlattı:

"2021 yılı ve öncesindeki yıllarda THY tarafından sağlanan ayrıcalıkların ayrıntılarına ulaşılabilirken sonraki yıllara ait protokollere erişim engeli getirildiği için ulaşılamıyor. Bir kamu kurumu olan THY bilgileri paylaşmadığı gibi bilgilere erişilmesini de istemiyor.

Kurum çalışanlarından alınan bilgiye göre… Erişim engeli getirilen 2022 ve 2023 yıllarında sağlanan ayrıcalıklarda, dolar bazında yüzde 20-30 oranında artış olmuş. İndirimli ve bedava bilet protokolü yapılan tarikat ve cemaat sayısı da artmış. ‘Şıh uçmaz müridi uçurur.’ THY de Şıh’ını uçuran müritleri uçurmuş."

267408.jpg