THK, Ambulans Helikopterleri Yok Pahasına Satacak

THK, Ambulans Helikopterleri Yok Pahasına Satacak
Türk Hava Kurumu'nun, Sağlık Bakanlığı’na kiralanan 12 ambulans helikopteri yok pahasına satılığa çıkaracağı öğrenildi.

Türk Hava Kurumu kayyumu, yıllarca Sağlık Bakanlığı’na kiralanan 12 ambulans helikopteri yok pahasına satacak. Tanesi 100 milyon avroya alınan helikopterler için sadece 21 milyon dolar değer biçildiği ortaya çıktı.

Dört yıldır Kayyum Heyeti tarafında yönetilen Türk Hava Kurumu’nda (THK) yine skandal gelişmeler yaşanıyor. Kurumun varlıklarını satışa çıkaran ve THK şubelerine yandaşları atayarak kurumu ele geçirmeye çalışan Kayyum Heyeti şimdi de gözünü ambulans helikopterlere dikti.

gumushanede-yogun-bakim-servisinde-tedavi-edilen-v-1630501221893.jpg

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre THK, uzun yıllar boyunca Sağlık Bakanlığı’na ambulans helikopterler kiraladı. Beş kişilik Kayyum Heyeti’nin ıslak imzalarının da yer aldığı THK karar defterlerinde, yıllarca bakanlık tarafından kullanılan ambulans helikopterlerin satışı için karar alındığı belirtildi. Kararda, THK’nin 27 Aralık tarihinde ertelenen ödemelerinin başlayacağı, bu nedenle helikopterlerin satılması gerektiği ve satıştan elde edilecek gelir ile borçların ödeneceği iddia edildi. Aksi takdirde de kurumun ekonomik olarak sıkıntılı bir sürece gireceği de belirtildi. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi ise Kayyum Heyeti’nin satış kararına onay verdi.

Satılacak helikopterler için bir bilirkişi raporu da hazırlatıldı. Raporda, tanesi 100 milyon avroya alınan 12 helikopter için KDV hariç 21 milyon dolar değer biçildiği belirtildi. Helikopterlerin gelecek günlerde satılması bekleniyor.

thk.jpg

Etiketler :