TBMM Komisyonunda Gerginlik: Ara Verildi!

TBMM'de sokak hayvanlarına yönelik katliam tasarısının görüşüldü Tarım Komisyonu'da gerginlik yaşandı. Komisyon Başkanı ara verdi. Komisyon basın mensuplarına kapatıldı. Muhalefet vekilleri tepki gösterdi.

Sokak hayvanları yasasının görüşüldüğü Tarım Komisyonu gerginlik yaşandı. Komisyon görüşmelerini izlemek için gelen çok sayıda hayvansever ve dernek temsilcisi ayakta kaldı.

Kendisini ‘Güvenli Sokaklar Platformu’ üyesi olarak tanıtan kişinin ‘Adabına uygun davranmayanları salondan çıkarın' demesi üzerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

adsiz-tasarim-3.png

Halk TV'de yayınlanan Buket Güler İle Haber Masası'na bağlanan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yaşananları şöyle anlattı:

"Komisyon başlama saatinde 50 milletvekilimiz, ben, danışman arkadaşlar, STK'lardan bilim insanlarından, çağrılan konuklar komisyonda yerimizi aldık. Komisyon salonu son derece küçüktü. Komisyona çağrılmayan çok sayıda STK'lar vardı.

STK'lar komisyona öneride bulunuyordu. bizim taleplerimizin neredeyse tamamı karşılanmadı. Kendi yasa tasarılarını destekleyecek uzman listesiyle geldiler. Biz ilk başta buna itiraz ettik. Çok önemli bir tartışma yürütülecek, herkesin bu tartışmayı izlemesi gerekiyor.

22.png

Komisyona davet edilen edilmeyen söyleyecek sözü olan herkesin orada olması lazım. Bunun gereği ilk olarak fiziki mekanın uygun olmasıydı. Komisyon başkanına ilk olarak salonun değiştirilmesi ve daha büyük salonun olması gerektiğini söyledik.

Özellikle basın mensupları ve danışmanların çıkarılması talimatını verdi başkan. Biz buna karşı çıkıyoruz.

Biz salonu terk etmiyoruz başkanı bekliyoruz. Başkanın gelip ne karar vereceğini göreceğiz.

AKP'li vekiller bile böyle yasanın içlerine sinmediğini bize söylüyorlar. Biz gerekiyorsa buna fiilen direniş göstereceğiz."