TBMM Genel Kurulu'nda en az 10 yıl gizli kalacak kapalı oturum başladı

TBMM Genel Kurulu'nda en az 10 yıl gizli kalacak kapalı oturum başladı
TBMM Genel Kurulu'nda, 10 yıl gizli kalacak kapalı oturum başladı.

TBMM Genel Kurulu, başlayan kapalı oturumda İdlib'deki gelişmeleri ele alacak. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu süreçle ilgili Meclis'e bilgi verecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın hazır bulunacağı gizli oturumda, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri de değerlendirmelerde bulunacak.

Siyasi partiler kapalı oturum hakkında ne demişti?

İlgili haber: https://halktv.com.tr/gundem/akp-meclisi-sali-gunu-toplayacak-konusulanlar-en-az-10-yil-gizli-kalacak-420112h

CHP: "Meclis'in olağanüstü toplanıp konuyu kapalı bir oturumda görüşmek için TBMM Başkanlığı'na başvurduk. Bu çağrımız anayasadaki gerekçelere dayanmaktadır. Bu birlik ve bütünlük içinde yaşanan  çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir. Öncelikle Türk ordusu TBMM'nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalarak hızla toplanmaması düşünülemez."
 

HDP: "Biz bu tür toplumun tamamını ilgilendiren konularda kapalı oturumları doğru bulmuyoruz. Hele bir savaşın eşiğindeyiz, bütün toplumun merak ettiği konuların açıkça tartışılması gerektiğini düşünüyoruz."

TKP: "Bütün toplumu ilgilendiren bir tablo var ortada. İnsanlarımız ölüyor, Suriye'de insanlar ölüyor, ekonomi etkileniyor, yani bunun gizli oturumda tartışılması demek bunun halktan gizlenecek bir tarafı var demek. Bunun kabul edilmemesi gerek, kim ne diyecekse halkın önünde söylesin."

 

Etiketler :