TBMM baro başkanlarına yasak, AKP'lilere serbest

TBMM baro başkanlarına yasak, AKP'lilere serbest
"Çoklu baro" yasa teklifinin görüşüldüğü günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında "Meclis ziyaretçi alımı yasak" denilerek 30'dan fazla baro başkanı meclise alınmamıştı.

Baroları bölecek olan "Çoklu Baro" yasa teklifinin komisyonda görüşüldüğü günlerde komisyona girmek isteyen 30'dan fazla baro başkanı TBMM'e alınmamış, baro başkanları meclis kapısında nöbet tutmuştu. 

Ancak AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in paylaştığı gönderi ile bu önlemlerin yalnızca baro başkanlarına uygulandığı ortaya çıktı.

AKP Tekirdağ Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Yel, yaklaşık 20 ziyaretçisini Meclis’e aldı. 

AKP'li Yel’in ziyaretçilerinin de sosyal mesafe ve maske kuralına da uymadığı görüldü.

 

Yel, ardından bir paylaşım daha yaparak şöyle dedi; "Yeniden TBMM Başkanı seçilen Sayın Prof.Dr. Mustafa ŞENTOP hocamızla Tekirdağ'dan gelen misafirlerimiz ile beraber hatıra fotografı çektirdik. Ülkemize, Milletimize ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olsun."

Tepki çekti

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Candemir tepki gösterdi. Candemir, "‘Savunma Hakkı’ nın teminatı olan avukatların temsilcilerini TBMM’ne sığdıramadınız Ama misafir ağırladınız Oysa ki biz daha hayati olanı; Bağımsız bir baro çatısı altında örgütlenen savunmanın , bağımsız yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyecektik size. Olmadı" ifadesini kullandı.

 

Etiketler :