TBB'den istifa eden Karahan ilk kez açıkladı: 7 üye TBB Eğitim Merkezi’nden istifa etti-VİDEO

TBB'den istifa eden Karahan ilk kez açıkladı: 7 üye TBB Eğitim Merkezi’nden istifa etti-VİDEO
TBB İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Mustafa Karahan, TBB'den istifa etmişti. Karahan istifa nedenini Halk TV'ye anlattı.

 

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Mustafa Kemal Karahan, baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyüşü’nün buluşma noktası olan Ankara’da baro başkanları polis tarafından darp edilirken TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Anıtkabir ziyaretinin fotoğraflarını paylaşmasına ilişkin “Çoktan taşmış olan bardağı deviren son hamle olmuştur” diyerek görevinden istifa etmişti.

Karahan istifa nedenini Halk TV'ye anlattı:

"İstifa sürecimiz bir anda bir fotoğraf koyulması ile ilgili bir süreç değil. Biz İnsan Hakları Merkezi'nde birçok faaliyette bulunduk. Halen devam eden proje ve faaliyetlerimiz var. 2015 ve 2016 yıllarından sonra Feyzioğlu'nun hal ve tavırlarında bazı değişiklikler olmaya başladı. İlk önce İnsan Hakları Merkezi'nde olan olay: Feyzioğlu, Barış için Akademisyenler için imza veren akademisyenlere müttehate döneminin aydın kalıtıları dedi ve açıkça hedef gösterdi. Bu insanlar ifade hürriyetini kullanmıştır. Bizim merkezde istifayı düşündüğüm ilk nokta bu noktaydı. Metin Feyzioğlu'nun bu açıklamasından sonra, bizim merkezimizden iki akademisyen istifa etti. Ayrıca Bilim Danışma Kurulu'ndan bazı akademisyenler istifa etti.

Daha birkaç olay anlatacağım. Biz hep konuştuk içeriden mücadele etmeye çalıştık. 22 Haziran'a kadar. Topuk selamının şöyle bir anlamı var. Askeri bir ritüel olup biat anlamına gelir. TBB Başkanı olarak çıkıp Cumhurbaşkanı'na topuk selamı verilmesi çok talihsiz bir görüntüydü. Devamında yargı açışında Saray'a gidildi. Türkiye hukuk kurallarına tamamen bağlı bir cumhuriyet haline gelmedi maaleef. Avukatlık kanunda çok açık bir kanun var 10 baro başkanı çağırdığında genel kurul toplanır diye. Ama Genel Kurul'u toplamadı. Biz burada da istifa etmeyi düşündük. Orada Bilim Danışma Kurulu'ndan bir hocamız istifa etti. TBB Metin Feyzioğlu'ndan ibaret değildir. 

Hiçbir TBB Başkanı, baro başkanını hedef göstermemişti. Barolar tarihinde bir ilki gerçekleştirdi Feyzioğlu. 

Şu an hali hazırda 10 TBB YK üyesinin çoğunluğu şu anki olaylardan Feyzioğlu'na muhaliftir. Ayrıca tüm bu süreçte baro başkanlarının hepsini bir kişi hariç ben hepsini gördüm. 

"YK üyesi Uğur Altın ve TBB Eğitim Merkezi üyesi 7 kişi istifa etti"

Benden sonra İnsan Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Uğur Altın da istifa etti. Bugün itibariyle de TBB Eğitim Merkezin'den 7 üye istifa etti."7 üye 

 

Etiketler :