TBB, hukuku tanımıyor

TBB, hukuku tanımıyor
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya’nın da bulunduğu 12 baronun Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’na genel kurul çağrısı yaptı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulunun reddettikleri genel kurul çağrısından kendi iradesiyle vazgeçmesi inancında olduklarını söyleyen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “TBB’nin, Genel Kurulu toplamasını bekliyorduk. Birliğin en yüksek karar mercii genel kuruludur. Yaşanacak tartışmaların doğru olup olmayacağının değerlendireceği yer de burasıdır” dedi.

Olağanüstü genel kurul çağrısı talebinin delegelerden geldiğinin altını çizen Sağkan, “Çok sayıda delege imzasıyla TBB’nin hukuka aykırı kararından dönerek genel kurulu toplamasını ve burada tartışılmasını isteyecekler” diye konuştu.

Ret, haklılığımızı kanıtlıyor

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre; Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise “Türkiye’de egemen anlayışın olması gereken çizgiden saptığını, TBB başkanının da meşruiyetini yitirdiği gibi iddialarla Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapmıştık. Ancak ne yazık ki TBB, yasanın aradığı şekil ve şartın yerine gelmesine karşın avukatlık kanununu çiğneyerek Olağanüstü Genel Kurul çağrısı istemini reddetti. Bu ret kararı bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. Hukuk kurumu olan TBB, hukuku tanımıyor” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine TBB Genel Kurulu’nu oluşturan bütün delegelere mektupla durumu bildirdiklerini vurgulayan Balkan, şunları söyledi:

“Özetle en son TBB’nin çağrıyı reddetmesini doğru olup olmadığını sorduk. Eğer doğru bulmuyorlarsa bunu belirtmelerini rica ettik. Biz işin içine tüm TBB delegelerinin irade ortaya koymalarını istiyoruz. Bu sayının artması elbette TBB üzerinde bir basınç yaratacaktır. Hiçbir örgüt kendi üyelerinin isteklerine kayıtsız kalamaz. Bunu istemek de bizim en demokratik hakkımız. İmzalar toplanmaya başladı. Geri dönüşlere bakıp TBB’yi Genel Kurul’u toplamaya çağıracağız. TBB’ye, delegelerin büyük bir çoğunluğu aldığınız karara karşı çıkıyor, diyoruz.”

Etiketler :