TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan polis müdahalesine ilişkin açıklama

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan polis müdahalesine ilişkin açıklama
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, dün baro başkanlarına karşı gerçekleşen polis müdahalesine ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, dün Ankara'ya yürümek isteyen baro başkanlarının polis tarafından engellenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Feyzioğlu'nun  açıklaması şöyle:

"Bizim yöntemimiz Barolar Birliği olarak yürümek değil. Ama bunun önemi yok, şiddetsiz, saldırısız yürümek.Anıtkabir'de yürüren ben de dünden beri erişebildiğim herkese erişmiş durumdayım. Sayın Adalet Bakanı saat 4'e kadar uğraştı. Sayın İçişleri Bakanımızla defalarca görüştüm. Burada kamu düzenini bozacak herhangi bir durum yoktur. 100-150 metre kadar yürüyüp Anıtkabir'e gitmektir. Dün bir talihsiz yaşandı diyelim bunun adına.

"Bu toplum kriz istemiyor"

Bu toplum kriz istemiyor, kavga gürültü istemiyoruz. Bunu çözelim. Biraz önce İçişleri Bakanımızla da görüştüm çözüleceğinin bilgisini verdi. Bir bardak suda fırtına koparmak yerine insanlar demokratik haklarını kullansınlar. Bir hakkın kimseye zarar vermeden kullanılması lazım. Hepimizin içi kan ağladı. Yağmurun altında kaldılar. Burada eğer insanları sabaha kadar yağmurda soğukta bekletirseniz en yumuşak insan bile radikalleşir. Yanlış olmuştur. Tabii ki onlar en yakın oldukları başkanlarına kızacaktır. Ben hepsini çok seviyorum. Onlar bana kızsalar da ben onlarla aynı fikirde olmasam da demokratik haklarını kullanmaları için durmaksızın mücadeleye devam edeceğiz. "

Etiketler :