TBB Başkanı Feyzioğlu: 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat hepimiz Türküz

TBB Başkanı Feyzioğlu: 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat hepimiz Türküz
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamı sempozyumunda "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamı sempozyumunda "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki hepimiz Türküz" dedi.

TBB tarafından Ankara’da düzenlenen 'Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27'nci Yılında Hocalı Katliamı' sempozyumuna katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu,  Hocalı'da yaşananları soykırım olarak tanımladı.

'Münferit bir eylem değil'

Ermenistan devlet politikası sonucu Hocalı katliamının yaşandığını eden Feyzioğlu, "Hukuk ve insanlık dışı bu kıyımla birlikte mağdurların taşınır taşınmaz mal varlıklarına el konulmuş, bölgede etnik arındırma uygulaması, kendine 'uygar' diyen dünyanın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Soykırımın sevk ve idaresinde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde sorumluluk sahibi olan kişilerin bazıları, sonra ki dönemlerde Ermenistan devletinin en üst mevkilerine kadar gelmiştir. Bu, işgal ve kıyımın münferit bir eylem değil Ermenistan’ın benimsediği bir devlet politikası olduğunu da göstermektedir" diye konuştu.

'Hepimiz Türküz'

Feyzioğlu, "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki 'Hepimiz Türküz'" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz ay Rize'de siyasi parti il başkanlıklarına yaptığı ziyaret ve burada yaptığı açıklamaları nedeniyle çok sayıda baro tarafından eleştirilmişti.

DHA

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :