Tasarıdan en son haberi olan bakan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Tasarıdan en son haberi olan bakan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi
AKP'nin çoklu baro tasarısını muhalefet partileriyle görüşmeye başlamasından 2 gün önce "Ortada teklif yokken hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz" diyen Adalet Bakanı, CHP liderini eleştirdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, baro başkanlarının Savunma Yürüyüşü yaptığı esnada, 22 Haziran’da “Ortada teklif yokken hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz?” açıklamasında bulunmuş bu açıklamanın üzerinden 48 saat geçmeden AKP grubu barolarla ilgili düzenleme için muhalefet partilerini ziyaret etmeye başlamıştı.

Çoklu baro yasa tasarısından en son haberdar olan kişilerden biri olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Gül, “Ana muhalefet partisi lideri, ya bir kanunun nasıl çıkacağını bilmiyor ya da Meclis’in milletten aldığı kanun yapma yetkisinden rahatsız. Siyaset tarihimize oyunu kullanamayan genel başkan olarak geçen bir için ilk ihtimali yabana atmamak lazım” dedi.

ekran-resmi-2020-07-07-20-28-29.png

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Bugünkü CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ters düştüğü bilinen Pelikan grubunu işaret ederek, "Pelikan'ın baroları olacak" demişti. Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı'ndan da görüş alınmadan teklifin hazırlandığını ileri sürmüştü.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Teklif sarayda hazırlandı. Adalet Bakanı'ndan, Adalet Bakanlığından ve barolardan görüş alınmadı. Emperyal güçlerin 100 sene önce yapamadığını şimdi Erdoğan ve arkadaşları gerçekleştiriyor. Erdoğan'ın avukatlarının barosu olacak. Pelikan'ın baroları olacak. Bunlar emperyal güçlerden aldıkları talimatları yapıyor. 

Etiketler :