Takdir Belgesi Yerine İslam'ın Kızı Belgesi Veren Okula Yeni Akit Böyle Sahip Çıktı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Samsun’da MEB'e bağlı bir özel okuldan görseller paylaşarak “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ortaokul ama müfredatı MEB müfredatı değil. Bu okulun dili Arapça, akademik başarı gösteren kızlarımıza da takdir teşekkür belgesi değil, 'İslam’ın kızı' belgesi veriliyor" dedi. İslamcı Yeni Akit, vekili hedef gösterdi.

CHP'li vekilin Samsun'da Arapça eğitim veren bir okuldan paylaştığı fotoğraflar ve bilgiler gündem oldu. Öğrencilerine iffet abidesi olmayı hedef koyan okulun, başarı belgesi yerine İslam'ın kızı belgesi vermesi tartışma konusu oldu. Yeni Akit, CHP'li vekili hedef göstererek okula destek çıktı.

okul1.jpg

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kız okulları projesine ilişkin sözlerinin ardından Türkiye’deki kız okullarını araştırdı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Samsun’daki bir özel okuldan görseller paylaşarak “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir ortaokul ama müfredatı MEB müfredatı değil. Bu okulun dili Arapça, akademik başarı gösteren kızlarımıza da takdir teşekkür belgesi değil, "İslam’ın kızı" belgesi veriliyor. Okul, kız çocuklarına hedef olarak ne koyuyor biliyor musunuz? İffet abidesi olmayı...

okul.jpg

“Değerli veliler tehlikenin farkında mısınız? Bu hafta okul zili, karma eğitime karşı çaldı. Kız çocuklarımız üzerinden, karma eğitime karşıçıkan odaklar meğer çoktan kolları sıvamışlar. Karma eğitimi birçok yerde bitirip, kız çocukları projesini hayata koymuşlar bile. Şimdi size özgürlük adı altında açtıkları kız okullarını göstermek istiyorum. Bu fotoğrafa iyi bakın. Bu fotoğraf geçen yüzyıldan kalma değil, bu fotoğraf daha yeni çekildi. Bu fotoğrafın çekildiği yer de İran değil, Türkiye.

samsun-okul.jpg

Bu fotoğraftaki kız çocuklarımızın yaşları henüz 9. Onlar dördüncü sınıfı bitirip, ortaokula başlayan dokuz yaşındaki kız çocuklarımız. Gözlerimize inanamıyoruz ama gerçek. Ben şu an sadece size Samsun’da bir okuldan bahsediyorum ama onlarca böyle okul var bu ülkede.

Bu okulu laik Cumhuriyetimizin ilk adımının atıldığı Samsun’da açanlar, ÇEDES için de laik cumhuriyetimizin göz bebeği İzmir’i pilot bölge olarak seçiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz ve 16 Eylül saat 17.00’de İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki "ÇEDES’e Hayır Mitingi'ne tüm İzmirlileri davet ediyoruz” dedi.

YENİ AKİT SAHİP ÇIKTI

Yeni Akit CHP'li vekilin açıklamalarını hedef göstererek okula sahip çıktı. Yeni Akit'teki haberde "Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak öncülüğünde faaliyet gösteren İFAM'ın Samsun'daki kız okulu, CHP'li Sevda Erdan Kılıç tarafından akıl almaz ifadelerle hedefe kondu.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, önce MEB bünyesindeki kız okulunda verilen dini eğitimi eleştirdi" denilen haberde "Kız çocuklarının iffetli yetiştirilmesini şiar edinen okul, iffetsiz bir nesil arzuladığı anlaşılan CHP'li vekil tarafından şu ifadelerle hedef alındı" ifadeleri kullanıldı.

Haberde "İFAM'ın kız okulunda MEB müfredatının yanı sıra yüce dinimiz İslam'ın eğitimi de veriliyor" denildi.

FİLENİN SULTANLARINI HEDEF ALMIŞTI

Daha önce kadınları hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelen ilahiyatçı doktor İhsan Şenocak, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı da hedef almıştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarısının ardından bir sosyal medya paylaşmında bulunan İhsan Şenocak, Eda Erdem'in fotoğrafına istinaden“İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen “burnunu göstermekten utanan” anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına “sultan” demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :