Tabela değişti: Sahabenin yanında Nemrut Dağı'nı istemediler

Tabela değişti: Sahabenin yanında Nemrut Dağı'nı istemediler
Saygı Öztürk, Adıyaman’da yol tabelalarında yaşanan değişikliğe ilişkin, "Sahabe adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP'li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silinmeye başlandı" diye yazdı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşe yazısında Adıyaman'da yaşanan tabela değişikliğine ilişkin bilgiler paylaştı. Öztürk, "Safvan Bin Muattal ile Nemrut adının birlikte yazılı olduğu tabelalarda artık “Nemrut”u göremezsiniz.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'de olduğu dönemde verilen maddi destekle Adıyaman'ın Samsat ilçesi sınırlarında yer alan, sahabe Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinin bulunduğu yerde külliye yapılıyordu. Sahabe adına kurulan Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve bazı AKP'li milletvekillerinin baskısı sonucu Nemrut Dağı ismi yol tabelalarından teker teker silinmeye başlandı." diye yazdı.

Öztürk yazısında şunları söyledi:

Turizm kenti Adıyaman'a giderken yollarda bulunan mavi renkli tabelalarda yer alan yazılarda Nemrut Dağı isminin üzerine beyaz boya sürülerek kapatılması, aynı güzergahta bulunan sahabe Safvan Bin Muattal yazısının kalması dikkat çekti.Sahabe Safvan Bin Muattal türbesi adına kurulan “Safvan Eğitim, Çevre, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yetkililerinin, bazı siyasilere yaptığı “Nemrut'la aynı tabelada olmak istemiyoruz” baskısı sonuç verdi.Böyle bir uygulama ile adı geçen Adıyamanlılardan, bu saçmalığa izin verenler ve tabelaları boyamak suretiyle Nemrut Dağı ismini silenler hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyenler var. Ama açıkçası kimsenin sesi çıkmıyor.

Yazının tamamı için tıklayın