Suruç Anmasına Polis Müdahalesi: Çok Sayıda Gözaltı Var

Suruç Anmasına Polis Müdahalesi: Çok Sayıda Gözaltı Var
20 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen Suruç Katliamı'nın 9. yıldönümünde Ankara'da bir araya gelen gençlik örgütleri, Konur Sokak'ta yürüyüş düzenledi. Polis ekipleri, yürüyen kişilere çok sert müdahalede bulunurken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

20 Temmuz 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında, saldırgan dahil 34 kişi hayatını kaybetmişti.

9 yıl sonra Suruç Katliamı'nı anmak için Ankara'da toplanan bir grup eylemciye, polis ekipleri tarafından sert müdahale yapıldı.

Ankara’da gençlik örgütlerinin çağrısıyla toplanan kalabalık, Konur Sokak’ta yürüyüş yaptı. Konur Sokak’ın Akay Kavşağı çıkışından bir araya gelen gençlik örgütleri sloganlarla Yüksel Caddesi’ne doğru yürüdü.

Yapılan konuşmalarda Suruç’a giden gençlerin IŞİD’in yaptığı katliamlara karşı halkların yeniden inşa mücadelesini ortaklaştırma mücadelesi verdiğini, onların düşlerinin ve mücadelesinin gençliğin mücadelesinde yaşadığına dikkat çekildi.

suruc2.jpgÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Konur Sokak’ın Yüksel Caddesi çıkışına yakın bir noktada polis ekipleri, gençlik örgütlerinin eylemine müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ayrıca polis ekiplerinin o anları kaydetmeye çalışan basın emekçilerine de engel olmaya çalıştığı bildirildi.