"Süleyman Soylu doğru bildiğini söylemişse, sağcılığı bırakmalıdır"

"Süleyman Soylu doğru bildiğini söylemişse, sağcılığı bırakmalıdır"
Türkiye Komünist Hareketi'nden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör örgütü IŞİD hakkındaki açıklamalarına cevap geldi. TKH'dan yapılan açıklamada "Eğer içinden geçenleri ve doğru bildiğini söylemişse, o zaman sağcılığı bırakmalıdır" dendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "DEAŞ'ı kuran biz miyiz, silahını, parasını, stratejik aklını veren biz miyiz? PKK'ya PYD'yi kurduran biz miyiz? 30 bin tır silahı ve 4 bin 500'ün üzerinde kargo uçağını o bölgeye biz mi yolladık" sözlerine komünistlerden bir yanıt geldi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. TKH açıklamasında, "IŞİD benzeri ÖSO’ya ve diğer cihatçı örgütlere silah, para ve akıl verilmesine dokunmayıp, ABD’nin IŞİD'e silah, para ve akıl vermesini eleştirmenin mantığı nerededir" diye sordu.

"Süleyman Soylu mantık dersi almalıdır" denilen açıklamada, "Eğer içinden geçenleri ve doğru bildiğini söylemişse, o zaman sağcılığı bırakmalıdır" diye belirtildi.

TKH tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün Ankara’da yapılan bir toplantıda ABD’yi işaret ederek şunları dile getirmiştir.

'Bunların çoğu Afganistan ve Pakistan kökenli. Af edersiniz, Afganistan'ı biz mi işgal ettik? 2001'de afyon ekimini neredeyse sıfırlamışlardı, bugün yılda aşağı yukarı 9 bin ton afyon üretiliyor, bu imkanı oralara biz mi verdik? DEAŞ'ı kuran biz miyiz, silahını, parasını, stratejik aklını veren biz miyiz? PKK'ya PYD'yi kurduran biz miyiz? 30 bin tır silahı ve 4 bin 500'ün üzerinde kargo uçağını o bölgeye biz mi yolladık?'

Afganistan’ı işgal eden ve tırlarla PYD’ye silah verenin ABD olduğu biliniyor. Demek ki Soylu IŞİD konusunda da ABD’yi kastetmektedir.

Madem durum bu;

Türk askerinin Afganistan’da ne işi vardır?

AKP, Türk askerinin Afganistan’da görev süresini uzatmak için neden Meclis’e tezkere vermiştir?

NATO’nun Afganistan operasyonuna ortak olup bu açıklamayı yapmanın mantığı var mıdır?

Madem IŞİD’ı kuran, ona para, silah ve akıl veren ABD, o zaman niye “stratejik müttefik"siniz?

Patronu ABD olan NATO’nun üyesi olmayı sorgulamadan bu cümleleri dile getirmenin mantığı var mıdır?

IŞİD benzeri ÖSO’ya ve diğer cihatçı örgütlere silah, para ve akıl verilmesine dokunmayıp, ABD’nin IŞİD'e silah, para ve akıl vermesini eleştirmenin mantığı nerededir?

Süleyman Soylu mantık dersi almalıdır.

Eğer içinden geçenleri ve doğru bildiğini söylemişse, o zaman sağcılığı bırakmalıdır!"
 

Etiketler :