Süleyman Soylu: Adıyaman cezaevinin boşaltılması ihtimali var

Süleyman Soylu: Adıyaman cezaevinin boşaltılması ihtimali var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremle ilgili açıklamada bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da gerçekleşen 6,8'lik depremle ilgili son bilgileri paylaşmak üzere Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Soylu, depremde 22 yurttaşın yaşamını yitirdiğini belirtirken an itibarıyla hayati tehlikesi olan bir yaralının bulunmadığını ifade etti.

Enkaz altında 22 kişinin olduğunun düşünüldüğünü belirten Soylu, Adıyaman Cezaevi'nin de depremde hasar gördüğünün ve boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındığını ifade etti.

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

- Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti.

- Şu anda bizim elimizdeki temel veriler çerçevesinde hayati fonksiyonlarıyla ilgili tedirginlik yaşayabileceğimiz bir hastamız yok.

- Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık.

- Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı.

- Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.

- 398 artçı deprem oldu. Bunların 13'ü 4'ün üzerinde.

Koca ve Kurum'dan açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "1031 müracaat içinde 382 vatandaşımız yaralıydı. Takibi hala yapılan 128 hastamız var. 34 vatandaşımızın da yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Durumu kritik olan hastamız yok." değerlendirmesini paylaşırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "368 kişiden oluşan 184 ekiple üstyapıda hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. Atık su, içme suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyonla alakalı an itibarıyla herhangi bir altyapı problemi bulunmamaktadır." dedi.

Bakanlar canlı yayında depreme yakalandı

Depremle ilgili açıklama yapmak üzere Elazığ Valiliğine gelen üç bakan, canlı yayın esnasında gerçekleşen artçı depreme yakalandı. Basın toplantısının gerçekleşeceği salonda kısa süreli bir panik yaşandı.

Etiketler :