Süleyman Karaman'dan açıklama

Süleyman Karaman'dan açıklama
AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Türkiye gündemini sarsan rüşvet haberimizin ardından bir açıklama yaptı. Karaman, kimseden rüşvet almadığını söyledi.

AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, TÜRGEV'in eski başkanı Ahmet Ergün'ün kendisine ödenmek üzere imzaladığı belirtilen 5 milyon dolarlık taahhütnameden haberi olmadığını iddia etti.

'Bu kadar büyük bir rakamı telefonda sormanın anlamı yok'

Haberi yayına hazırladığımız saatlerde kendisine ulaştığımız Karaman, "Bu kadar büyük bir rakamı telefonda sormanın anlamı yok" ifadesini kullanmıştı.

"Para aldınız mı?" sorumuza dün "Hayır, ben hiç para almadım" diyen Karaman, Ergün için de "Ahmet şu anda 'hasta' diyorlar. Ben de görmedim" ifadesini kullanmıştı.

'Soyut beyan'

Karaman, bugün haberin yayınlanmasının ardından bir tekzip göndererek rüşvet almadığını tekrar etti. Haberimiz hakkında "Kim tarafından düzenlendiği belli olmayan, sıhhati şüpheli, şahsım dışında başka tarafları da töhmet altında bırakan, soyut bir beyandan öteye geçmeyen yazı" nitelemesini yapan Karaman'ın açıklamasının tamamı şöyle:

İnternet sitenizde Sayın Seyhan AVŞAR kaynak gösterilerek verilen 01.11.2022 tarihli haberde; Sayın Ahmet ERGÜN’ün taraf olduğu şahsi bir davada sunulduğu iddia edilen bir beyan dayanak gösterilerek, Hızlı tren projesinin Ankara-İstanbul hattında yer alan 22 Ocak 2017 ihale tarihli T26 tüneli yapım işi karşılığında şahsımın menfaat sağladığı iddia edilmektedir.

Şahsıma yöneltilmiş olan bu isnat bütünüyle yalandan ibarettir. Haberde tarihi dahi verilen ihalenin gerçekleşmiş olduğu tarih itibariyle TCDD Genel Müdürlük Görevinden ayrılalı 2 yıl süre geçmiş bulunmaktadır; dolayısıyla belirtilen tarihlerde ne ihale komisyonu ne de TCDD ile ilgili herhangi bir görevim bulunmamaktadır. Tarih üzerindeki bu tutarsızlık dahi herhangi başka bir açıklamaya ihtiyaç bırakmayacak şekilde hem haberin hem de beyanın yanlışlığını kanıtlar niteliktedir.

Ayrıca isnada dayanak olarak gösterilen; kim tarafından düzenlendiği belli olmayan, sıhhati şüpheli, şahsım dışında başka tarafları da töhmet altında bırakan, soyut bir beyandan öteye geçmeyen yazıyı; belge olarak lanse etmek insaf sınırlarını zorlayan ve sorumlu habercilik anlayışı ile örtüşmeyen bir durum teşkil etmektedir. Bu nedenlerle diğer hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, beyanlarımın yukarıda bahsi geçen haberin devamında kamuoyunun bilgisine sunulmasını saygılarımla rica ederim.

Süleyman KARAMAN

rusvet.jpeg