Şule Çet davasında 5. duruşma

Şule Çet davasında 5. duruşma
Şule Çet'in şüpheli bir biçimde yaşamını yitirmesine ilişkin devam eden davada savcılık, katil zanlıları Çağatay Aksu ile Berk Akand'ın kasten öldürme, ve kasten öldürmeye yardım etme suçlarından cezalandırılmasını istedi. Duruşma 4 Aralık'a ertelendi

Ankara’da 20. kattan şüpheli bir şekilde düşüp ölen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümünün soruşturulduğu davanın beşinci duruşması bügün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Bir önceki celsede dinlenilen bilirkişi heyeti, olayın sanıkların anlattığı gibi olmadığının görüldüğünü, Şule Çet'in kendini iterek değil, serbest bir şekilde düştüğünü ve bulguların cinsel saldırıya işaret ettiğini söylemişti.

Şule Çet davasının bugün görülecek 5. duruşması başladı. Davayı takip etmek için kadın örgütleri yine Ankara Adliyesi önündeydi.

"Psikolojik rahatsızlığı yoktu"

Mahkeme başkanının duruşmayı başlatmasıyla birlikte Şule Çet'in erkek arkadaşı Furkan Cınkır tanık olarak dinlenmeye başladı. Cınkır, Şule ile olaydan 4 gün kadar önce işyerinde görüştüklerini, Şule'nin psikolojik bir rahatsızlığı olmadığını, ilaç kullanmadığını söyledi. Cınkır, "utanarak söylüyorum ama en son cinsel birlikteliğimiz 9 - 10 gün önce oldu ve aramızda hiçbir şekilde ters anal ilişki geçmedi" dedi.

Sanık avukatlarından Hüseyin Ayan ise Furkan'ın instagram hesabından paylaştığı ve daha önce de dosyaya sunulan "yüksekten sarkma" fotoğrafını sorguladı.

Dosyaya yeni bilgiler eklendi

Sanık Berk Akand'ın avukatı Paşa Büyükkayaer'in sanık Çağatay Aksu'nun Akand'a yazdığı mektupları dosyaya sunduğu belirtildi. Sanıkların cezaevinde birbirlerine mektup yazdığı ve Çağatay Aksu'nun mektuplarda Berk Akand'a, "Ağzını sıkı tut", "Ya beraber çıkarız ya beraber batarız" diye yazdığı öğrenildi. Öte yandan Şulet Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, bu mektupların 1 yıldır neden ortaya çıkmadığını, neden şimdi sunulduğunu sordu.

Esas hakkında mütalaa verildi

Savcı, Çağatay Aksu için kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten tahditten, Berk Akand için öldürmede Aksu'ya yardım eden olduğu ve cinsel saldırı ile hürriyetten tahditten cezalandırma istedi.

Esas hakkında mütalaaya karşı beyanlarını sunan Avukat Umur Yıldırım, sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikli hallerinden cezalandırılmalarını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

Söz alan sanık Çağatay Aksu, "Sinir krizi geçirdim, kendimi zor tutuyorum. Bizim bu suçu işlemediğimiz çok net ortada" diye konuştu. Öte yandan mahkeme başkanı sanık Berk Akand'a, "Sen uyuduğunu söylüyorsun ama Çağatay uyumadığını söylüyor" dedi. Sanık Berk Akand, "İçim de vicdanım da rahat" diye yanıt verdi.

Sanık Avukatı Hüseyin Ayan da, "Deliller çok net bir şekilde ortaya koyuyor ki, Şule intihar etti" dedi.

"Burası muz cumhuriyeti değil"

Sanık avukatı Hüseyin Ayan, "Deliller çok net bir şekilde ortaya koyuyor ki, Şule intihar etti" dedi. Sanık Berk Akand'ın avukatı ise "İnsanlar adaleti sosyal medyadan sağlamaya çalışıyor. Burası muz cumhuriyeti değil. Bu dava sosyal medya linç kültürünün üniversitelerde tez olarak okutulmasını sağlayacak bir dava oldu" diye konuştu.

Duruşma ertelendi

Savcı mütalaasına itiraz eden sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatlarına savunma için gelecek celseye kadar süre verilmesine, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 4 Aralık a ertelendi.

eylem1.jpg  Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :