Spor Salonundaki İstismarı Böyle Savundu : ‘Kolum Yanlışlıkla Temas Etmiş Olabilir’

Spor Salonundaki İstismarı Böyle Savundu : ‘Kolum Yanlışlıkla Temas Etmiş Olabilir’
Yalova’da spor salonuna giden Z.İ. isimli kız çocuğu antrenörün istismarına uğradı. Antrenör İbrahim Y. öğrencisine temasını kabul etti. Ancak, ‘yanlışlıkla olduğunu’ savundu. Mahkeme sanığa 6 yıl hapis cezası verdi. Ancak sanığın tutuklanması yönündeki talebi reddetti.

Söz konusu olay 24 Eylül 2022 tarihinde Yalova’da yaşandı. Olay tarihinde 17 yaşında olan Z.İ. şehirde bulunan Glorius Spor Salonuna gidiyordu. Bu salonun işletmecisi ve antrenörü olan 37 yaşındaki İbrahim Y. olayın yaşandığı gün Z.İ.’yi yanına çağırarak sporcu lisanslarının bilgisayara girilme konusunda yardım istedi. Z.İ. ise, ‘yardımcı olabileceğini’ söyledi. İbrahim Y. bilgisayarın başına geçti. Z.İ.’nin antrenörün okuduğu bilgileri sisteme girdi. Bu çalışma yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

SALONDA BULUNANLARI EVE BIRAKTI

Bu sırada salonda bulunan biri antrenör iki kadın bir şeyler almak için markete gideceklerini belirtti. Z.İ.’de onlarla beraber gitmek istedi. Ancak İbrahim Y. "sen kanatlarımın altında kal" diyerek Z.İ.’nin gitmesine engel oldu. Saat 22.00 sıralarında ise İbrahim Y. spor salonunda bulunan iki kişiyi ve Z.İ.’yi alarak eve bırakmak için salondan ayrıldı. Önce araçtaki iki kişiyi bırakan Y. sonrasında Z.İ.’yi eve bırakacağını söyledi. Ancak durum öyle gelişmedi.

KENDİSİNİ ÖPMESİNİ İSTEDİ

Antrenör Y., ‘salondaki işlerin bitmesi gerektiğini’ söyleyerek yeniden ofise dönmek gerektiğini belirtti. Salona geri dönülünce ise Y. kapıyı arkadan kitledi. Z.İ. içeriye bilgisayarın yanına geçti. Bir süre sonra Y. geldi. Z.İ.’nin kendisini öpmesini istedi. Z.İ. şüpheliyi yanağından öptü. Y. bu kez çocuktan kendi boynunu öpmesini istedi. Ancak Z.İ. rahatsız oldu ve bunu yapmak istemedi.

‘TEMASIMIZ YANLIŞLIKLA OLDU’

Ancak Y.’nin ısrarları devam etti. Çocuğa cinsel tacizde bulundu. Eve giden Z.İ. yaşadıklarını ailesine anlattı. Aile emniyete giderek şikayetçi oldu. Y. gözaltına alındı. İlk ifadesinde, olay günü mağdurla bilgisayardan lisans bilgileri girme hususlarının doğru olduğunu belirtti. Çalışırken mağdurla kötü alışkanlıkları hakkında konuştuklarını öne süren şüpheli Y., “Z.İ. salondaki Egemen'in ağızdan kendi ağızına sakız aldı. Kendisine çeki düzen vermesi hususunda telkinde bulundum. Aksi takdirde ailesiyle konuşacağımı söyledim. Salonunda yakınlaşmalara ve flörtleşmelerine izin vermedim. Olay günü ise dirseğim mağdurun bacağına çarptı, temasımız yanlışlıkla oldu. İftira atıyor” dedi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı İbrahim Y. hakkında, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan iddianame düzenledi. Yargılamayı yapan Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanık Y.’nin eyleminin sarkıntılık düzeyinde kaldığını belirterek 4 yıl hapis cezası verdi. Y.’nin eğitmen olmasından kaynaklı cezada arttırım yapıldı ve Y. 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar oy çokluğuyla alındı. Sanığın tutuklanması yönündeki talep ise heyet tarafından reddedildi. Dosya şimdi İstinaf Mahkemesi’nde.

Etiketler :