Soylu'ya Kalp Yapan Genci Döven Polis Hakkında Karar!

Soylu'ya Kalp Yapan Genci Döven Polis Hakkında Karar!
İstanbul Üsküdar’da, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kalp işareti yaptığı gerekçesiyle, gözaltına alınan geni darp eden polise dava açıldı.

26 Mayıs'ta İstanbul Üsküdar'da miting yapan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dönerek eliyle kalp işareti yapan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi İsmail İshak Arslan'ı yaka paça gözaltına alarak siyah bir minibüse bindiren ve tekme ve yumrukla darp eden Özel Harekat polisi Suat S. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

DARP İDDİANAMEYE GEÇTİ

İddianamede, Arslan'ın kalp işareti yapmasının ardından alanda görevli polis memurlarının müdahalede bulunarak ekip aracına bindirmek istedikleri, 4-5 polis memurunun bu sırada Arslan'ı tekme ve yumrukla darp ettikleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Suat S.'nin de Arslan'ı darp ettiği ve Arslan'a vurduğunun anlaşıldığı belirtildi.

152859223-whatsapp-image-2024-07-02-at-15-18-04.jpeg

1 BUÇUK YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Başsavcılık, şüpheli polisin "Sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. İddianamede, Arslan'a karşı darp eyleminde bulunan diğer polis memurları hakkındaki soruşturma dosyasının ise ayrıldığını ve haklarındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.