Soylu'nun Zırhlı Aracı Kriz Yarattı

Soylu'nun Zırhlı Aracı Kriz Yarattı
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kullandığı zırhlı aracı iade etmek için İçişleri Bakanlığı'na 3 kez yazı gönderdiği ancak bu talebine cevap alamadığı iddia edildi. Soylu'nun bu durum üzerine söz konusu aracı bakanlığa 1 kilometre uzaklıktaki bir devlet dairesinin önüne bıraktırdığı belirtilirken, gazeteci İsmail Saymaz yaşananları "Çok acayip bir iddia" notuyla paylaştı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin ortaya atılan bir iddia siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı.

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerin ardından İçişleri Bakanı görevine son verilen Süleyman Soylu'nun bakanlığa ait zırhlı aracı kullanmaya devam ettiği, bu aracın iadesi içinse 3 kez yazı gönderdiği belirtildi.

Soylu'nun taleplerine rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından yanıt gelmemesi üzerine, Süleyman Soylu'nun bir çalışanına zırhlı aracı İçişleri Bakanlığı'na 1 kilometre uzaklıktaki bir devlet dairesine bıraktırdığı belirtilirken, gazeteci Osman Diyadin tarafından paylaşılan kulis bilgilerini Halk TV programcısı İsmail Saymaz "Çok acayip bir iddia" yorumuyla takipçileriyle paylaştı.

BAKANLIK İSTEMEDİ, SOYLU ZORLA İADE ETTİ

Gazeteci Osman Diyadin tarafından ortaya atılan iddialarda, Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı arasında yaşanan "zırhlı araç" krizi şu şekilde aktarıldı:

"Eski içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine tahsis edilen zırhı aracı teslim ettiği şeklinde dile getirdiğim haber yankı uyandırmış..
Bir kere şunu söylemek isterim…
Haber net doğru..
Fakat..
Aldığım bilgi şu ki İçişleri Bakanlığınca araç teslim alınmak istenmemiş. Gerekçe olarak eski içişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun Terörle Mücadele Kanunun ilgili maddelerince koruma ve güvenlik için aracın tahsis edilmiş olması.
Ayrıca bu konuyla ilgili olarak da tutanak tutulmuş.

Böyle bir teslimatı zaten içişleri bakanlığının kabul etmesi mümkün değil..
Zaten kabul edilmedi.
İçişleri Bakanlığın da bu aracın iadesini kabul etmek gibi bir sorumluluk altına girmeside beklenemez.

Sonra ne olmuş..

Araç 2 kez İçişleri Bakanlığına teslim edilmek istenmiş ancak teslim alınmayınca Bakan Soylu’nun ekibinden bir kişi İçişleri Bakanlığına 1 km uzaklıktaki İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının önüne aracı götürerek anahtarı güvenliğe teslim etmiş ve hızlıca uzaklaşmış.

Bunun üzerine bakanlık büyün süreçlerle ilgili tutanak tutturup durumu Cumhurbaşkanlığına bildirmiş…
Durum bundan ibaret..

Peki bu mesele Soylu ile Yerlikaya arasındaki mesele mi?
Hayır..
İçişleri Yerlikaya’ya yönelik bir hamle olmadığı yüzde yüz kesin..
Bu mesele eski bakan Soylu’nun üzerine yapılan suçlamalar karşısında (en son örneği Cumhuriyet Gazetesi ) dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM’ye başvuru yapmaya yönelik mesele…
Bakıyorum bazıları hemen kendilerine göre durumdan vazife çıkarır olmuş!.
Yapmayın beyler..
Durum bu kadar net!..
Kimse getirip bu olayda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı taraflardan biri olarak gösterip sapla samanı karıştırmasın…