Soylu’nun Eniştesinin Dosyası 24 Günde Alelacele Kapatıldı

Soylu’nun Eniştesinin Dosyası 24 Günde Alelacele Kapatıldı
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eniştesi hakkındaki şikayet 24 günde delil yok denilerek kapatıldı. Işık "Nüfuz ticareti yapmak ve suç örgütü kurmak” iddiasıyla şikayet edilmişti.

Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eniştesi Abdülkadir Işık, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Taner Doğangüzel ile Abdülkadir Işık’ın arkadaşı İbrahim Tüylüoğlu 5 Eylül 2022’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edildi.

suleyman-soylu2.jpg

Eski milletvekili Tevfik Diker ile iş insanı Fehmi Öztürk yaptıkları suç duyurusunda, Soylu’nun eniştesi Işık, Emniyet Daire Başkan Yardımcısı Doğangüzel ile Tüylüoğlu’nun “Suç örgütü kurduklarını, işlenen suçu yetkili makamlara bildirmediklerini, suç delilerini yok edip nüfuz ticareti suçunu işlediklerini” belirterek yargılanmalarını talep etti.

suleyman-soylu.jpg

SOMUT DELİL YOKMUŞ

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sadece 24 gün sonra, 29 Eylül 2022 tarihinde “Somut bir delil sunulmadığı, iddiaların soyut ve genel nitelikte olduğu” gerekçesiyle kovuşturmaya yer yok kararı vererek dosyayı kapattı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Taner Doğangüzel için de şikayetin işleme konulmamasına karar verildi. Eski milletvekili Tevfik Diker ile iş insanı Fehmi Öztürk ise karara karşı “Cumhuriyet savcısının kanunun kendisine yüklediği görevi yerine getirmediğini” belirterek Ankara Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Ayrıca savcılığın beyanlarına başvurmadığını, delileri istemediğini ve şüphelilerin ifadesini de almadığı belirterek dava açılmasını istendi. 14 Ekim 2022 tarihinde yapılan itiraza dair hâlâ bir karar verilmediği iddia edildi.

Soylu, bu haber nedeniyle gazetecileri hedef aldı

Önceki dönem İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, kendisi hakkında çıkan köşe yazıları ve haberler nedeniyle gazetecileri hedef aldı.

Suç örgütü liderlerine yakın olduğu iddialarıyla sık sık gündeme gelen önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında yazılanlar nedeniyle gazetecileri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hedef aldı.

Hakkındaki iddialar bitmiyor

T24’te Tolga Şardan tarafından bugün “POL-SAN’da Soylu’nun ekibine operasyon” başlığıyla yayımlanan yazıda, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Polis Sandığı yönetiminin tasfiye edildiği belirtildi.

Sözcü’de Saygı Öztürk tarafından bugün yayımlanan yazıda, Türkiye’nin Soylu döneminde uluslararası suç örgütlerinin gizlenme ve hesaplaşma ülkesi olduğu ifade edilmişti.

Yine bugün Yeniçağ Gazetesi’nde Orhan Uğuroğlu’nun “Hesap ver Soylu” başlıklı yazısında Narkogüç uyuşturucu operasyonları kapsamında yakalanan uluslararası suç örgütü liderleri için Ali Yerlikaya’ya teşekkür edilmiş ve eski İçişleri Bakanı Soylu için “Uyuşturucu baronları ile fotoğrafları olan Süleyman Soylu hesap ver” denilmişti.

Soylu: Gölgeme ateş edip görevlerini yapıyorlar

Soylu bugün hakkında çıkan köşe yazıları ve haberler nedeniyle gazetecileri hedef aldı. “Görevden ayrılalı 5,5 ay oldu. Hırsları, kinleri, öfkeleri bitmedi” ifadelerini kullanan Soylu, hakkında çıkan haberleri iftira diye nitelendirip “Gölgeme ateş edip görevlerini yapıyorlar” dedi.

Etiketler :