Soylu'dan rahatsız vekil Taksim Camisi'nde Erdoğan'la görüştü

AKP içinde Bakan Soylu'dan rahatsız olan vekillerle ilgili değerlendirmeler yapan Deniz Zeyrek çarpıcı bir bilgi paylaştı. Zeyrek bir vekilin Taksim Camii açılışında Erdoğan'la görüşüp Soylu ile ilgili atacağı adımlar için onay aldığını belirtti.

Halk TV ekranlarında 'Perdenin Önü Arkası' programında, AKP içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan rahatsız olan AKP'li vekillerle ilgili değerlendirmeler yapan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek çarpıcı bir bilgi paylaştı. Zeyrek bir vekilin Taksim Camii açılışında Erdoğan'la görüşüp Soylu ile ilgili atacağı adımlar için onay aldığını belirtti.

Geçtiğimiz haftayı mecliste geçirdiğini ve çoğunlukla AKP'li vekiller görüştüğünü kaydeden Zeyrek Peker videolarından sonra Berat Albayrak ve Süleman Soylu  meselesinin AKP içinde ciddi bir ayrışmaya neden olduğunu ifade etti.

Görüşmelerden bir örnek veren Zeyrek:
"AKP içerisindeki önemli bir isim Soylu'nun ilk istifasından sonra Twitter'da 240 AKP'li vekilin destek mesajı attığını, son yaşanılan olaylardan sonra ise 7 ya da 8 vekilin destek mesajı attığını belirlediklerini söyledi" dedi.

AKP'li 15 vekilin Soylu ile ilgili rahatsızlıklarını Erdoğan'a ilettiğine ilişkin haberin AKP içinden yalanlanmasına da değinen Zeyrek:
"Benim konuştuğum isimlerin içinde o listede ismi geçenler de var. KAğıda döküp şikayet ettiklerini söylemiyorlar ama Soylu'nun açıklamalarından sonra mağdur olduğunu belirten bir AKP milletvekili Cumhurbaşkanı ile görüşmüş mesela. Hem de Taksim Camisi'nin açıldığı gün, Taksim Camisi'nde. Orada Cumhurbaşkanı'na rahatsızlığını iletmiş ve bu konu ile ilgili atacağı adımlar için onay almış."