Soylu'dan Öcalan ve kişisel veri açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu,kişisel verilerin İçişleri Bakanlığı tarafından AKP'ye verildiği yönündeki soruya "dedikodu" yanıtı verdi. Soylu, Öcalan'ın görüşme yasağının kaldırılması ile ilgili soruya ise "Türkiye'nin terörle mücadelesi aynı şekilde devam etmek

Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nda muhtarlarla toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Süleyman Soylu “İstanbul'da ilginç bir şey oldu" dedi. Soylu, “Ne oldu ve biz niçin 23 Haziran'da tekrar randevulaştık? Ve bu süreç nasıl 23 Haziran'da tekrar ediliyor. Bunları biraz izah etmem gerekebilir. Şu net İstanbul'un bütün dünyayı etkileyen gücü var. Çünkü burası İstanbul, Türkiye'nin en önemli hazinesidir. İstanbul'un gücünü, kuvvetini birileri Türkiye'nin lehine kullandırmak istemiyor. Birçok sandıkta Binali Bey 'in aldığı oy 210'ken, sıfıra düşürüldü, 170'ken 5'e düşürüldü. Siyasi hayatımda ben ilk kez görüyorum" ifadelerini kullandı.

AKP'nin olağanüstü itiraz sürecinde YSK'ye verilen belgelerin arasında korunması gereken kişisel verilerin İçişleri Bakanlığı tarafından AKP'ye verildiği yönündeki soruya karşılık Süleyman Soylu şunları söyledi:


"Kişisel verilerle ilgili eğer bir suç unsuru ortaya konulmuşsa, eğer böyle bir değerlendirme varsa, kimse bilinmedik üzerinden senaryo çizmesin. Özellikle CHP'lilerin bu dönem içerisinde yalan tezvirat ve altını çizerek söylüyorum ki dedikodu üzerinden bütün kurumlara yönelik bilerek ve isteyerek saldırıları söz konusudur. Bunu son bir buçuk aylık zaman dilimi içerisinde, duyduklarımız, yapılan dedikodular, tüyler ürpertecek kadar maalesef hepimizi üzmektedir. Bunu da yanlış bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. O kadar çok dedikodu üretiyorlar ki, tezvirat üretiyorlar ki işimizin bir bölümü bu dedikoduları ve tezviratları yalanlamakla ve doğru bilgiyi vatandaşlarımızla paylaşmakla geçmektedir. Eğer böyle bir iddia söz konusu ise, bakın biz devlet idare ediyoruz, devletin de nasıl idare edilebileceğini, uzun yıllardan beri bu millete hem de milletin verdiği yetkiyle beraber ifade edip göstermeye çalışan bir hükümet anlayışının temsilcileriyiz."

"Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir" 

Soylu, "Bir genel başkan, FETÖ'den dolayı bir tutuklunun beyanını 'bakanlar bu adama baskı yaptı' diye ifade edip yine suyu bulandırmaya çalışıyor. Aydın Belediyesi ile CHP'nin İstanbul adayı ile ilgili. Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir, şerefsizdir. Bu kişiliği kaybolmuş insanların, siyaset içerisinde bu tip değerlendirmeler yapmasının zamanının geçtiğini düşünüyorduk ama anlıyoruz ki bu tip insanlar hala revaçta" dedi.

Öcalan açıklaması

Soylu, Abdullah Öcalan'ın görüşme yasağının kaldırılması ile ilgili bir soruya ise "Türkiye'nin terörle mücadelesi aynı şekilde devam etmektedir. Bugün sabah dahi Şırnak'ta 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konuda hiç kimse bulanık suda balık avlamaya çalışmasın. Türkiye girdiği bu yoldan bu çizgiden dönmez. Sapla saman birbirine de karışmasın. Hiç karıştırmaya da gerek yok. Biz ne yaptığımızı biliyoruz" diye yanıt verdi.

DHA

Etiketler :