Soylu'dan 'İstanbul'a kayyum mu atanacak' sorusuna yanıt: Pazar günü açıklayacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İstanbul'a kayyum mu atanacak' sorusuna, "Pazar günü açıklayacağım" şeklinde yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul seçmenin kendisine vermiş olduğu reyi, bölücülere sormak lazım. Türkiye'nin yıllarca canını acıtan terör örgütüne oradaki çocuklara annelere göstermediği şefkati göstermeyenlere sormak lazım" dedi.

Soylu, "İstanbul'a kayyum mu atanacak" sorusuna ise "Pazar günü açıklayacağım" yanıtını verdi.

YENİKAPI'DAKİ İSRAF SERGİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı miting alanında ihtiyaç fazlası kiralık araçları teşhir etmeye başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan serginin ikinci gününde açıklama geldi. 

Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye işi şov işi değildir. Bu söylenir ve araştırılır. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa bu ilgili bakanlığa söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir. Yani hizmetten çekilmişlerdir. Eğer bunlar hizmete gerekli değillerse yapman gereken bir eksiltme ortaya koymaktır. Kamu zararına bir şey yapıyorsa, bu da bizim sorumluluğumuzdur, onu da inceleriz."

LEVENT GÜLTEKİN DEĞERLENDİRDİ

Soylu'nun kayyum tehdidini yaptığı sırada Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'la Medya Mahallesi programında konuk olan Levent Gültekin, Ayşenur Arslan'ın "Ben kayyum atanacağını düşünmüyorum. Amaç gözdağı vermek" sözleri üzerine "Ben o kadar emin değilim, kayyum atanabilir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler