'İstanbul'a kayyum' tehditlerine CHP'li iki isimden tepki geldi

'İstanbul'a kayyum' tehditlerine CHP'li iki isimden tepki geldi
İçişleri Bakanı Soylu'nun İstanbul'a kayyum atamasına ilişkin yaptığı açıklamaya CHP'den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’a kayyum atanacak mı sorusuna verdiği "onu pazar günü açıklayacağım" yanıtına CHP'den tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İstanbul'da iki kez seçim kazanmış birine atanmış birinin bunları söylemesi haddi değil. Malesef hukuk askıya alınmış durumda. 6 Mayıs'ta başlayan yargı darbesiyle Diyarbakır, Van ve Mardin'deki siyasi darbe ile belediye başkanları görevden alındı. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız, arkasındayız. Böyle bir şeyi aklına bile getirmesin, aklının ucundan bile geçirmesin. Burası dağ başı değil, o da eşkıya değil. Bu yaptığı eşkıyalık. Kendini eşkıya mı sanıyor İçişleri Bakanı? İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatırız ona" dedi.

"HER ŞEY MÜMKÜNDÜR"

Tepki gösteren bir diğer isim ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'ti. Erkek yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Zaten İstanbul'un iradesine büyük bir saygısızlık 6 Mayıs'ta YSK kararıyla yapıldı. Sandığa darbe yapıldı. İstanbul'un iradesine bir darbe yapıldı. Şimdi tekrar mı bir darbe yapmak istiyorlar? Ama adaletin olmadığı yerde her şey mümkündür. Memlekete büyük zarar verirler. Kendileri ile birlikte memleketi de uçuruma sürüklerler. Böyle bir şeyi düşünmesi bile ne kadar acz içinde olduklarının göstergesidir. Bunlar boş işler. Bunlar kendisinin deyimi ile pejmürde insanların düşünebileceği şeyler."

İlgili Haberler
Etiketler :