Soylu ve Ekşioğlu aileleri Akmerkez'de nasıl bir ağ kurdu?

Barış Terkoğlu, Şirin Payzın'ın Halk TV'de sunduğu Sözüm Var programında, Cihan Ekşioğlu ve Süleyman Soylu'nun ailesinin şirketlerinin Akmerkez'deki yakınlığını ve aralarındaki bağlantılarını anlattı.

Barış Terkoğlu yaptığı araştırma sonucunda Ekşioğlu ve Soylu aileleri arasındaki şirketlerin detaylarını ulaştığını belirtirken ''Bu kişi bizim, Paramount Otel'i işlettiği ve FETÖ Borsası'nı işlettiği iddialarıyla gözümüzün önünde olan biri. Kendisiyle ilgili Paramount Otel'in eski sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Uras, 'Cihan Ekşioğlu bizim otelimize tankla girmişti' demişti. Bu niye önemli? Çünkü Cihan Ekşioğlu'nun çalıştığı sektör açısından önemli. Cihan Ekşioğlu, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Bu şirket, altında bazı sektörel şirketleri barındırıyor. Bu şirketlerden öne çıkan iki şirket var. Bunlardan biri savunma sanayi diğer inşaat. Ordu doğumlu olan Ekşioğlu hakkında son dönemde pasaportunun iptal edildiği yönünde iddialar da var. Sadece Sedat Peker değil benzer kaynaklar da Cihan Ekşioğlu'nun etrafında bir orduyla gezdiğini söylüyor. 1981 doğumlu olan Ekşioğlu genç bir iş insanı. Bugün açığa çıkan belgelerle ilgili olarak, Enis Berberoğlu'nun yaptığı, beni korkutan bir açıklama var. Doğruysa üzerine düşünmemiz gereken bir şey çünkü bunu düşünmemize neden olan doneler var. Enis Berberoğlu, 'Benim bir arkadaşım SBK'nın yanına gidiyor, SBK ona gösteri olarak şunu yaptı. Arkadaşıma 'Numaran kaç senin?' diye sormuş ve önündeki sisteme girerek Whatsapp'taki konuşmalarını göstermiş. Benim arkadaşımı korkutmuş' diye anlatıyor. Bir insanda ancak istihbarat örgütlerinde olabilecek Whatsapp izleme yöntemi olabilir? Buradan bakınca aklınıza enteresan bir ayrıntı geliyor. Ekşioğlu'nun verdiği bir röportaj var. O röportajda, 'Biz Türkiye'ye bir sistem getiriyoruz. Whatsapp gibi sosyal iletişim araçlar vasıtasıyla izlenebiliyor. Bunu devlete sattığını söylüyor. Bu iki resmi yan yana koyduğumuz zaman acaba bu sistem istismar edilerek bazı devlet görevlilerinin de kullanımına açılmış mıdır?'' dedi.

Sedat Peker'in iddialarında Burak Başlılar ve Cihan Ekşioğlu'nun Akmerkez'deki bürolarının altlı üstlü olduğunu hatırlatan Terkoğlu, ''9 Mart 2020'de gazetelerin küçük bir yerinde kalmış bir haberi anlatacağım. Haberde, Türkiye'nin ilk elektromanyetik drone savaş sistemlerini üreten yani savunma sanayii açısından önemli bir şirket var. Bu şirket, Hak Arge A.Ş. Bu şirketi, Cihan Ekşioğlu satın alıyor. Bu şirket, EKBA Holding'in altında olan CEMD Savunma Sanayi A.Ş. adlı şirketin altına giriyor. Bu şirketlerin sitelerine girin, resmi adreslere girince Akmerkez, daire 14 yazıyor. Bu aynı zamanda EKBA Holding'in de adresi. EKBA Holding'in referansları arasında Emniyet Müdürlüğü de var Katar devleti de var. Bu nedenle savunma sanayi açısından önemli bir şirket. EKBA Holding'in resmi kayıtlara göre 2015'te kurulmuş. EKBA Holding'in kurucusu Burak Başlılar. Meğerse Cihan Ekşioğlu'nun şirketini Burak Başlılar kurmuş. Şirket, Akmerkez'de bulunuyor. Bu şirketi takip ettiğimizde kuruluş sermayesinin 50 bin lira olduğunu görüyoruz. Şirket kurulduktan iki ay sonra tüm hakları Canan Ekşioğlu'na devrediliyor. Canan Ekşioğlu, Cihan Ekşioğlu'nun annesi. Sanki verilmek üzere kurulmuş. 2017'ye gelindiğinde şirket sermaye arttırımı yapıp 2 milyona çıkarmış ve bir yer değişikliği olmuş, yine Akmerkez'e taşınmış. Yani Burak Başlılar ve Cihan Ekşioğlu arasında somut bir şirket devri var. Akmerkez'de başka bir şirket var. Akmerkez 536 numarada bulunuyor. RD Global adlı şirket. 2016 tarihinde kurulmuş. RD, Raşit Dinç demek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dinç ailesinin damadı. Acaba bir akraba mı diye düşünce başka bir yönetim kurulu üyesi dikkatimi çekti. Bu kişi Mehmet Soylu'nun olduğu ortaya çıktı. Mehmet Soylu, Süleyman Soylu'nun amcasının oğlu. Mehmet Soylu girince şirketin sermayesi 500 bin liradan 7 milyon liraya çıkıyor. Akmerkez'de Sedat Peker'in söylediği gibi Soylu ailesinin yönettiği şirket ile Ekşioğlu'nun yönettiği şirket baya yakın'' diye konuştu.