Soylu, 'PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' demişti... Şehit kardeşi çıktı

Soylu, 'PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' demişti... Şehit kardeşi çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik terör soruşturması hakkında, "PKK’nın dağ kadrosundan, İBB’de itfaiyeci” dediği Muharrem Kılıç'ın 'Şehit Gazi Birlik-Sen Üye Kimlik Kartı'nı paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı basın toplantısında, terör iltisaklı olduğunu öne sürdüğü İBB çalışanlarının isimlerini saydı. Muharrem Kılıç'ın da ismini söyleyen Bakan Soylu'ya, İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun'dan cevap gecikmedi.

Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bakan Soylu'nun "PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci" dediği Muharrem Kılıç'ın şehit kardeşi olduğunu, "Süleyman Soylu’nun 'PKK’nın dağ kadrosundan ama İBB’de itfaiyeci' dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu’nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin" sözleriyle ifade etti.

Ersoy: Yalanlarınızı kapatmak için şehitliği bile istismar edecek kadar onursuz davranıyorsunuz!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ongun'un paylaşımını alıntılayarak, "Yalanlarınızı kapatmak için şehitliği bile istismar edecek kadar onursuz davranıyorsunuz. Muharrem Kılıç; 2016’da Diyarbakır’da bombalı saldırıda şehit olan Mehmet Kılıç’ın 2014’te PKK’nın kırsal kadrosuna katılırken, 2017’de PKK’nın şehir yapılanması YPS’de yakalanan kardeşidir. 2018’de şehit yakını kontenjanından memur olmak istemiş ancak güvenlik soruşturması olumsuz olduğundan reddedilmiştir. O haktan kardeşi faydalanmıştır. Siz ise devletin memuriyete almadığı kişiyi 2021 yılında belediyeye itfaiye eri yaptınız. Bunca rezaletten sonra konuşmaya utanın" diye yazdı.

Ersoy'un çıkışına Ongun'dan yanıt: 8 yıldır her şeyi biliyorsunuz ama işlem yapmayıp tweet atıyorsunuz

Ongun ise Ersoy'a, "Cümlelerinizi anlamakta zorlandık. Konu şu mu: Şehit kardeşi ama kendisi PKK’lı ve Soylu PKK’lının evini ziyaret ediyor. Ayrıca, 8 yıldır her şeyi biliyorsunuz ama bu kişiye işlem yapmayıp tweet atıyorsunuz. Öyle mi?" yanıtını verdi.

Ersoy ise bu bu sefer, "Yok öyle değil…Senin de anlayacağın şekilde yazayım.. Sayın Soylu şehit evini ziyaret ediyor. Ama siz kardeşi bombalı saldırıyla şehit edildikten sonra bile PKK YPS yapılanmasına giren teröristi işe alıyorsunuz. 2018’de işe alınmamalı dediğimiz rapor orada duruyorken…" paylaşımında bulundu.

Soylu ne demişti?

İBB ve çeşitli belediyelere yönelik yürütülen "terör" soruşturması hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, İBB’de çalışan ve terör örgütüyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği isimleri saymıştı.

Soylu, "Fikri Karabulut, 2014'te PKK-KCK kırsala katılmış. Ömer Keleş, Nuri Çiçek; İbrahim Doğan, Muharrem Kılıç, İBB'de itfaiye eri. Bunlar kim dağdakiler. Bunlar sadece bir kısmı. Biz o zaman görevimizi yapmayalım, işe gitmeyelim. HDP ile anlaşılsın biz de aval aval bakalım! O zaman biz ahmak oluruz, görevimizi istismar etmiş oluruz. Mazlum Şimşek, kardeşi Selim Şimşek 2014'te PKK'ya katıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :