Soylu duyurdu: Taksim saldırısında bir kişi daha yakalandı

Soylu duyurdu: Taksim saldırısında bir kişi daha yakalandı
Bakan Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili, saldırı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'da katıldığı sohbet odasında, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi" dedi.

Soylu, Bayrampaşa'daki 'bir saldırının da engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini' aktardı.

Emniyet'teki işlemleri sürüyor

Bilal Hassan'ın kardeşi Ahmad Elhac Nwas'ın Beyoğlu'nda konfeksiyon atölyesinde gözaltına alındığı öğrenildi. Ahmad Elhac Nwas'ın 2 yıldır Türkiye'de yaşadığı ve göçmen kimlik numarası aldığı belirtildi.

Gözaltındaki şüphelinin emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

'Anıtkabir'i patlatacaklardı'

Bakan Soylu ayrıca geçmiş yıllarda Anıtkabir'de de keşif yapan bir teröristin de yakalandığını söyledi. Soylu, "Ankara'da 2,5 yıl önce Anıtkabir'i patlatacaklardı. Saldırgan DEAŞ mensubuydu. Bunu keşif aşamasından beri takip ettik, saldırıyı önledik" diye konuştu.

'5 kg patlayıcı ele geçirildi'

Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğinin bilgisini veren Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı” dedi.

Ne olmuştu?

İstiklal Caddesi'nde pazar günü yaşanan terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş 81 kişi ise yaralanmıştı. Saldırıya yönelik düzenlenen operasyonda bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir yakalanmıştı.

Suriye uyruklu kadın terörist Albashir'in 4 ay önce bir başka teröristle birlikte Türkiye'ye girdiği, iki teröristin kimlikleri belli olmasın diye karı-koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları ifade edilmişti.

Saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında 15 Kasım tarihinde gözaltına alınan 51 kişiden 17’si tutuklandı.

Saldırının organizasyonunda rol oynadığı belirlenen kişiler, İstanbul, Edirne, Hatay ve Suriye-Azez’de yapılan operasyonlarla da yakalandı. Bu kişilerin, Albashir ve Hassan’ı Suriye’den Türkiye’ye, Türkiye’den Yunanistan-Bulgaristan’a kaçırmada, saldırıyı planlamada rol oynadığı belirlendi.

22 Kasım itibariyle Taksim’deki patlamayla alakalı tutuklanan kişi sayısı ise 24’e yükseldi.

Etiketler :