Soylu, AKP grubuna 'Yazıklar olsun' demiş

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, mecliste ve komisyonda yaşanan gerginlikleri Halk TV'de İpek Özbey'in sunumuyla ekrana gelen Kadraj programında anlattı. Başarır, Soylu'nun komisyonda yaşanan kavga sonrası AKP grubuna dönüp 'Yazıklar olsun bana sahip çıkmıyorsunuz şuna tepki vermiyorsunuz' dediğini belirtti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Halk TV'de ekrana gelen Kadraj programında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis'te ve komisyonda sergilediği tavrı değerlendirdi. Başarır "Hayatımda gördüğüm en sorunlu vakalardan bir tanesi Süleyman Soylu" dedi.

'Akli dengesi bozuk'

"Bu ülkenin asayişini sağlamakla sorumlu adam bir sefer Meclis'te huzuru kaçırıyor, bir sefer komisyonda huzuru kaçırıyor. Ben bir ceza avukatıyım, birçok sorunlu vakayla karşılaştım, hayatımda gördüğüm en sorunlu vakalardan bir tanesi hem kriminal açıdan hem akli denge açısından Süleyman Soylu. İki kez inceleme fırsatı buldum, olamaz böyle bir şey. Tehlikeli bir kere. Ben sahibini uyardım zaten... Sahibi kim? Cumhurbaşkanı. Medyadan televizyonlardan 'Bu adama dikkat edin, bu adam her an birine zarar verebilir' dedim, nitekim de veriyor."

'AKP'liler hiç ciddiye almadı'

Başarır, Meclis'te AKP grubunun Soylu'nun tavırlarını ciddiye almadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Komisyonda üstüme yürüyünce bunu MHP'liler koruyor. O komisyonda AKP'liler hiç ciddiye almadı kendisini, döndü AKP grubuna 'Yazıklar olsun bana sahip çıkmıyorsunuz şuna tepki vermiyorsunuz' dedi. O yüzden zaten ciddi bir uyarı geldi, Alpay'a görev verdiler, 'Saldır' dedi Cumhurbaşkanı, saldırmaya başladı insanlara. Yoksa AKP grubu da diğer partilerden de sadece MHP destek veriyor. MHP ile AKP arasında iki menteşe var bu diyaloğu sağlayan... Biri Alaattin Çakıcı, diğer Süleyman Soylu'dur. Biri yeraltındaki, diğeri yerüstündeki karanlık işlerin adamı."