Sosyal Medya Kullanıcılarına Büyük Operasyon: 6 Gözaltı

Sosyal Medya Kullanıcılarına Büyük Operasyon: 6 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sosyal medyadan sığınmacı karşıtlığı, kaçak göçmen ve Türk düşmanlığı gibi nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğu şüphesiyle 6 sosyal medya hesap yöneticisinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dün akşam Kayseri'de yaşanan olayların ardından, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımlara yönelik bir soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, incelemeler sonucunda göçmen ve müşteci nefreti, Türk düşmanlığı gibi gerekçelerle 6 sosyal medya hesabının yöneticisi hakkında gözaltı kararı verdi.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK SUÇLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 6 kişi hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçları kapsamında işlem yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirilen 6 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

ADALET BAKANI TUNÇ: "NİFAK TOHUMLARI EKEMEYECEKLER"

Gözaltlarına ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmalar sürdürülmekte olup, gözaltı kararları verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır.

Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir."