Sosyal medya, İngiltere’nin yeni İstanbul Başkonsolosunu konuşuyor: Kenan Poleo kimdir?

İngiltere'nin yeni İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Müsteşarı olarak göreve başlayan Kenan Poleo, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Poleo, nereli olduğunu anlattığı videoda, 'Yüzde yüz Britanyalıyım" dedi.

Twitter hesabından "Merak edenler için ailemin zengin bölgesel kökenlerini anlattığım videom burada" mesajıyla bir video paylaşan Poleo, "Yüzde yüz Britanyalıyım ve Londralıyım ama Kıbrıs kökenliyim" dedi.

Poleo, ebeveynlerinin 1950'li yıllarda Kıbrıs'tan Londra'ya taşındığını, kendisinin de Türkçeyi büyükanne ve büyükbabasından öğrendiğini anlattı.

Kenan Poleo kimdir?

Kenan Poleo Birmingham Üniversitesi’nde Doğu Akdeniz Tarihi bölümünü tamamlayıp, Londra Üniversitesi’nde Türk Çalışmaları (Türkoloji) alanında yüksek lisans yaptı. Kenan Poleo, İstanbul’a atanmadan önce, Birleşik Krallık Avrupa Ticaret Müsteşarı Yardımcısı olarak Almanya’nın başkenti Berlin’de görev yapmaktaydı.

Poleo önceki görevleri sırasında, işletmeler için yenilikleri ve uluslararası işbirliğini destekleyen Innovate UK’de Küresel Yöneticilik ve yine Berlin’deki Birleşik Krallık Büyükelçiliği bünyesinde yer alan Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Ağı’nın Avrupa, Rusya ve Türkiye Bölge Direktörlüğü gibi roller üstlendi.

Birleşik Krallık hükümeti içerisinde; AB Enerji ve Çevre Mevzuatları Genel Müdür Yardımcılığı, Birleşik Krallık Üretim Stratejisi Genel Müdür Yardımcılığı ve Kimyasal Maddeler Sektörü ve Afet Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı gibi birçok üst düzey görevde bulunan Poleo Slovenya’nın enerji ve iklim değişikliği konularında çalışmaların yoğun olduğu AB Başkanlığı sırasında ulusal uzman olarak bu ülkede görevlendirildi.

Birleşik Krallık hükümeti için çalışmaya başlamadan önce, Ulusal Sağlık Sistemi’nde (NHS) önce pratisyen sonra yönetici olarak çalışan Kenan Poleo, cinsel sağlık, HIV/AIDS, göçmen ve evsiz sağlığı ve siyahlar ve etnik azınlık topluluklarından gelen kişilerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması gibi alanlarda görev aldı.