Son dakika | Özgür Özel’den DEM Parti’ye ziyaret

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim çağrısı nedeniyle siyaset turuna başladı. İlk durak DEM Parti oldu. CHP Lideri, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı ziyaret ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim çağrısı nedeniyle muhalefet turuna başladı. CHP Liderinin ilk durağı DEM Parti oldu.

Özel Saat 12.00'de Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

CHP Lideri yarın TİP ve EMEP'i ziyaret edecek, Perşembe günü İYİ Parti, Cuma günü de Gelecek, Saadet ve DEVA Partisi ile görüşecek.

Bu görüşmelerin ardından Özgür Özel'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmesi bekleniyor.

zgur-ozel.jpg

zgur-ozel2.jpg

Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonun ardından CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa'nın, ara seçimi emrettiği günlerdeyiz. Ara seçimle ilgili Meclis Başkanı’nın da alması gereken bir tutum var. Biz de bu konuda üstümüze düşeni yapacağız. Ve bir ara seçim sandığının kurulması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, ara seçim kararının alınması halinde “çok iddialı bir hamle” yapacaklarını belirterek detayların daha sonra açıklanacağını söyledi.

Bu açıklamaların ardından siyaset kulislerinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. CHP’nin Meclis’te ara seçim kararı alınabilmesi için 22 milletvekilini istifa ettirmeyi planladığı öne sürüldü.

Anayasa’nın 78. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 30 milletvekilliğinin boşalması halinde ara seçim yapılabiliyor. Mevcut durumda Meclis’te 8 milletvekilliği koltuğunun boş olduğu belirtilirken, 22 milletvekilinin daha istifa etmesi halinde bu şartın sağlanabileceği ifade ediliyor.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi