Son dakika... İzmir'de Korkutan Deprem

Son dakika... İzmir'de Korkutan Deprem
İzmir açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu sabah Malatya da 3.9 büyüklüğünde bir depremle sallanmıştı. İzmir depreminin ardından "İzmir depremi büyük bir depremin öncüsü mü?" sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Yerel, olağan bir gerilim boşalmasıdır. Büyük bir depremin öncüsü olduğunu sanmıyorum” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, bu sabah saat 08:26'da Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde, İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında deprem meydana geldiğini duyurdu.

Kuşadası Körfezi'nin 6,08 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 6,97 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İZMİR DEPREMİ BÜYÜK BİR DEPREMİN ÖNCÜSÜ MÜ? PROF. DR. AHMET ERCAN YANITLADI

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, bugün İzmir Kuşadası açıklarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depreme dair açıklamalarda bulundu.

Depremin olağan bir gerilim boşalması olduğunu kaydeden Prof. Ercan, “Büyük bir depremin öncüsü olduğunu sanmıyorum” dedi.

Ercan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“Kuşadası-Pamucak Körfezi kuzeyinde 4.08.2023 08.26’da M4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem özellikle Kuşadası, Selçuk’da duyulmuştur. Artçı depremleri en büyüğü M3,1 olarak gerçekleşmiştir. Yerel, olağan bir gerilim boşalmasıdır. Büyük bir depremin öncüsü olduğunu sanmıyorum.”

MALATYA DA SALLANDI

Sabah saatlerinde Malatya'nın Yazıhan ilçesinde de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan aktarılan bilgiye göre, Malatya'nın Yazıhan ilçesinde saat 7:30'da 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Depremin derinliği 7 km olarak açıklandı.

Etiketler :