İsmailağa Cemaati'nin Lideri Yaşamını Yitirdi

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Yaşamını Yitirdi
İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Kılıç, 2022 yılında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati'nin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından cemaatin lideri haline gelmişti.

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç, önceki gün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İsmailağa'dan yapılan açıklamada, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!" ifadelerine yer verildi ve cenaze merasimiyle ilgili bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı duyuruldu.

Doktorların tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırılan Hasan Kılıç, müşahede altında tutulmuştu. Kılıç'ın uzun bir süredir sağlık problemleri yaşadığı biliniyordu.

USTAOSMANOĞLU'NUN DÜNÜRÜ OLARAK CEMAATİN BAŞINA GEÇMİŞTİ

93 yaşında böbrek yetmezliği nedeniyle vefat eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının "Benden sonra cemaatin başına Hasan Efendi'yi (Hasan Kılıç) tayin ettim" dediğini açıklamış ve böylelikle Ustaosmanoğlu'nun dünürü olan Hasan Kılıç, İsmailağa Cemaati'nin lideri haline gelmişti.

CÜBBELİ AHMET İLE POLEMİĞİ GÜNDEM OLMUŞTU

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ile İsmailağa Cemaati arasında yaşanan polemik gündeme bomba gibi düşmüş, Ahmet Mahmut Ünlü, "Hasan Efendi”nin şeyhliğini kabul etmediği ve bu sebeple cemaatle hiçbir ilgisinin kalmadığı" suçlamasıyla geçtiğimiz haftalarda cemaatten kovulmuştu.

İsmailağa Cemaati’nin X hesabından geçtiğimiz haftalarda Ünlü ile ilgili bir yazı paylaşıldı.

Yazıda Ünlü’nün “yapılan istişarelere rağmen tavrını değiştirmemekte ısrar ettiği” söylendi, “İhvânımızı ve kamuoyunu yanlış biçimde yönlendirmeyi sürdüren Cübbeli Ahmet Hoca, söz ve davranışlarıyla tarîkatımıza ve hizmetlerimize zarar veren biri hâline gelmiş ve Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :