Eskişehir'deki Orman Yangınının Çıkış Nedeni Belli Oldu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde bir tarlada yakılan anız ateşi, ormana sıçradı. Yangın 23 saat sonra kontrol altına alındı. Orman yangını, kullandığı pulluktan çıkan kıvılcımların neden olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan çiftçi Mevlüt T. serbest bırakıldı.

Oynaş Mahallesi mevkisindeki bir tarlada yakılan anız ateşi, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çam ağaçlarının ağırlıklı olduğu ormanda alevler, kısa sürede büyüdü.

aa-20230823-31979621-31979614-eskisehirde-ormanlik-alanda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor.jpg

İhbar sonrası Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye sevk edilen 200 kişilik personel, arazözlerle, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Gözaltına alınan çiftçi serbest

23 saatte kontrol altına alınan orman yangınına, kullandığı pulluktan çıkan kıvılcımların neden olduğu suçlamasıyla gözaltına alınan çiftçi Mevlüt T., savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Suçlamayı reddeden Mevlüt T., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. İfadesinde, pulluk makinesinden çıkan yangını söndürmek için çok mücadele ettiğini anlatan Mevlüt T.'nin, "Balya makinesinin tırmık kısmında birden alev çıktığını gördüm. Bunun sebebi, balya tırmığına denk gelen taş veya benzeri bir cisim olabilir. Biz hemen yangın tüpleriyle müdahale ettik. Ancak rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Engelleyemedik. Bu konuda şahitlerim de var. Suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmayı talep ediyorum" dediği öğrenildi.

Yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Eskişehir Seyitgazi ilçesi'ndeki yangın da kontrol altında alındı. An itibariyle ülkemizde herhangi bir yangın söz konusu değil" açıklamasını gerçekleştirdi.

aa-20230823-31979621-31979616-eskisehirde-ormanlik-alanda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor.jpg

aa-20230823-31981066-31981065-eskisehirde-ormanlik-alanda-cikan-yangina-mudahale-ediliyor.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :